Meclis Canlı

Büyükşehirden Muğla’ya Bin Kilometre Hat


08.10.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi,  2014 yılı Mart ayından bu yana Muğla’ya bin kilometreden fazla hat yaptı.

Kurulduğun günden bu yana susuz ev bırakmamak için çalışmalarını sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, bugüne kadar bin kilometreden fazla hat imalatı yaptı.

Seydikemer’den Bodrum’a kadar geniş bir coğrafyada hizmet vermeye devam eden ekipler İl genelinde 760 bin metre içme suyu 190 bin metre kanalizasyon ve yaklaşık 80 bin metre yağmur suyu hattı yaptı.

“Muğla’da 34 mahalle ve mevki suya kavuştu”

Yapılan çalışmalar sayesinde birçok bölgede içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarındaki eksikliklerin giderildiğini vurgulayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Yaptığımız 760 bin metre içme suyu hat çalışması ile birlikte göreve geldiğimizden bugüne Muğlamızda susuz mahalle ve mevkilerimizden 34’ünü suya kavuşturduk. Özellikle her evde hayatın ana yaşam kaynağı olan suyun çeşmeden akması bizim ana amacımız. Bu doğrultuda susuz hane kalmayıncaya kadar çalışmalarımız sürecek” dedi.

Başkan Gürün; “Alt yapı, kanalizasyon yatırımlarıyla Muğla alt yapısı ile de örnek bir şehir olacak”

Seydikemer’den Bodrum’a kadar tüm il genelinde önem ve aciliyet sırasına göre eşit, adil bir şekilde yatırımların devam ettiğini vurgulayan Başkan Dr. Osman Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerin eksiklerini, gelen talepler ve imkânlar doğrultusunda gidermeye çalıştıklarını belirtti. Başkan Dr. Osman Gürün, “Birbirinden değerli 13 ilçesi olan Muğlamızda alt yapı ve kanalizasyonla ilgili büyük yatırımlara ihtiyacımız var. Kurulduğumuz günden bugüne Muğlamıza 1 Milyar 012 Milyon TL yatırım yaptık. Bu yatırımların 266 Milyon TL’si alt yapı çalışmaları için kullanıldı. Milas’a 76 Milyon TL yatırımla kanalizasyon hattı, Fethiye İlçemizde Ölüdeniz’e 21.5 Milyon TL’ye arıtma tesisi yaptık, merkezdeki mevcut arıtma tesisini de büyütüyoruz. Ula’da kanalizasyon çalışmalarımız devam ediyor. Köyceğiz, Ortaca, Dalaman İlçelerimizde hizmet veren tesislerin rehabilitasyonunu tamamladık. Yatağan’daki tesisin işletmesini devraldık ve sorunsuz olarak arıtma yapıyoruz. Bunların yanında Dünya Bankası’ndan sağladığımız 67 Milyon 450 Bin Euro ve 15.5 Milyon Euro kredi (Toplam 588 Milyon TL) önümüzdeki dönemde Bodrum, Marmaris, Fethiye ilçelerimize yeni arıtma tesisi, kanalizasyon imalatları ve diğer ilçelerimizdeki tesislerin iyileştirme çalışmaları için harcanacak.” dedi.