Meclis Canlı

Büyükşehir’den Muğlalı Çiftçilere Ceviz Fidanı Desteği


01.07.2020


‘Toprağını Satma Ürünün Sat’ sloganı ile üreticiye destek olmaya devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi, tarımsal faaliyetlerin desteklenmesi ve sürdürülebilir kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla il genelinde bugüne kadar çiftçilere yüzde 50 hibeli 78 Bin adet ceviz fidanı dağıttı.

Muğla genelinde tarıma yaptığı yatırımlar ve desteklemelerle dikkat çeken Muğla Büyükşehir Belediyesi, tarımsal faaliyetlerin desteklenmesi ve sürdürülebilir kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla Muğlalı çiftçilere yüzde 50 hibeli ceviz fidanı desteklemesi yapıyor.

78 Bin adet ceviz fidanı dağıtıldı

‘Toprağını Satma Ürününü Sat’ sloganı ile üreticiye destek olan Muğla Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar Muğlalı çiftçilere yüzde 50 hibeli olarak 78 Bin adet ceviz fidanı dağıttı. Büyükşehir Belediyesi, doğru tarım uygulama esasları dâhilinde yapılan ceviz fidanı yetiştiriciliği yapmak isteyen üreticilere yüzde 50 hibeli olarak ceviz fidanı desteklemesine devam edecek.


Başkan Gürün, “Muğlalı çiftçilerimize bugüne kadar 129 Bin adet meyve fidanı desteklemesi yaptık”

Kırsal kalkınmanın gerçekleştirilmesi, tarım ve hayvancılığın desteklenmesi adına yürüttükleri projelerin büyüyerek devam edeceğini ifade eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bugüne kadar 129 Bin adet zeytin, incir, kestane ve ceviz fidanı desteklemesi yaptıklarını söyledi.

Başkan Gürün,  “Muğla verimli toprakları, başat ürünleri ile bir tarım kenti. Büyükşehir Belediyesi ailesi olarak üreticilerimizin her zaman yanındayız. Türkiye’nin en kapsamlı Yerel Tohum Merkezi, Tarım laboratuvarı, Meyve Sebze Kurutma Tesisi, Alım Garantili Çiçek Üretimi, kıl keçisi, trüf mantarı, ipek böcekçiliği yetiştiriciliği, sakız ağacı, Koku Vadisi projeleri ile üreten köylümüzün yanındayız. Ayrıca kooperatiflerimize de destekliyor birleşerek üretim yapmalarını sağlıyoruz. Muğlamızın toprakları birçok ürüne elverişli. Ceviz de bunlardan bir tanesi. Ceviz, Kestane ve İncir hem yaşken hem de kurutularak tüketilebilen ve uzun süre saklanabilen katma değeri yüksek ürünlerden. Üreticilerimize alternatif ürünler sunarak toprağından daha fazla gelir elde etmesini ve toprağına sahip çıkmasını sağlayacağız” dedi.