Meclis Canlı

Büyükşehir’den Milas’ta vektörle mücadele


05.04.2022


İl genelinde sinek ve haşereye karşı mücadelesini aralıksız sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, ilk sivrisinek larva üremelerinin görülmeye başladığı Milas ilçesi Güllük Mahallesi Dalyan bölgesinde ilaçlama çalışması başlattı.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde alanında uzman ve “Biyosidal Ürün Uygulayıcı” sertifikasına sahip 206 personel, 54 araç ve donanımlı ekipmanlarıyla yılın 12 ayı boyunca vektörle mücadele çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda Milas ilçesi Güllük Mahallesi Dalyan bölgesinde “Sivrisinek Tür Tayini” çalışmaları sonucu “Ochlerotatus Caspius” olduğu tespit edilen sivrisinek türü üzerine Büyükşehir Belediyesi tarafından insan sağlığına zarar vermeyen biyolojik larvasitlerle ilaçlama çalışması başlatıldı.

 

Haşere ile mücadele konusuna bilimsel yaklaşan ve geçtiğimiz yıllarda Ege Üniversitesi ile ortak yürütülen çalışmalar neticesinde saptanan ‘Ochlerotatus Caspiustürü sivrisineklerin özelliği gereği uzun mesafe uçabildiği ve bu bölgeden Güllük mahallesine doğru esen kuzey yönlü rüzgârlarında katkısıyla yerleşim alanlarında sivrisinek baskınına sebebiyet verdiği tespit edilmişti.