Meclis Canlı

Büyükşehirden kütüphane haftası farkındalık buluşması


28.03.2022


Muğla Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneleri bünyesinde bulunan Kitap Kulübü üyeleri 58’inci Kütüphane Haftası kutlamaları kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla antik kentlere ziyarette bulundu.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneleri bünyesinde bulunan Kitap Kulübü üyeleri, 58’inci Kütüphane Haftası kutlamaları kapsamında “Kitap Kulübü Salı Buluşmaları”  etkinliklerini bu hafta Milas ve Yatağan’da bulunan antik kentlerde gerçekleştirdi.

58’inci Kütüphane Haftasına farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlik ,Kitap Kulübü üyelerinin katılımıyla Milas ilçesinde bulunan Bafa gölünde düzenlenen doğa yürüyüşle başladı. Üyeler buradaki doğa yürüyüşlerinin ardından Milas’ta bulunan Herakleia Antik Kenti, sonrasında da Yatağan ilçesinde bulunan Lagina Antik Kentini ziyaret ettiler.


Lagina Antik Kenti içerisinde yer alan Ay Tanrıçası Hekate Tapınağını ziyaret eden Kitap Kulübü üyeleri burada, Fakir Baykurt’un Eşekli Kütüphaneci kitabı üzerinde değerlendirmelerde bulunurlarken kütüphanecilik ve okuma kültürü üzerine sohbet etti. Üyeler ayrıca Türk kütüphaneciliğinin duayenlerinden Mustafa Güzelgöz (Eşekli Kütüphaneci), Prof. Dr. Osman Ersoy, Aydın İleri’yi andılar.


Üyelerden Büyükşehir Belediyesine Teşekkür

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kitap Kulübü üyesi Tülin Demircan organizasyon için Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederken “Muğla Büyükşehir Belediyesinin kitap kulübü sayesinde buluştuk. Küçükken ekmek parasının üstünden kalan paraları biriktirerek kitap alırdım. Kitap okuma sevdam hiç bitmedi. Bize bu imkânı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. Kitap Kulübü üyesi Sibel Eşmelioğlu “Büyükşehir Belediyesi sayesinde kütüphane haftası etkinliğinde buluştuk. Kitap okuma alışkanlığını kazanmamız ve kazandırmamız lazım. Kitap okumak meraklı alakalı bir konu. Soru sormak ve sorgulamakla alakalı bir şey. Bu kültürü yaygınlaştırmalıyız” şeklinde konuştu.