Meclis Canlı

Büyükşehir’den Kurban Bayramı’nda Modern Hizmetler


21.09.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı’nda modern tesisleri, bilgilendirme broşürleri ve hayvan taşıma araçları ile vatandaşlara birçok alanda hizmet verdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan işletme onaylı ve Kurban Bayramı süresince düzenleme ve temizliği yapılan tesislerinde 296 adet büyükbaş, 1100 adet küçükbaş hayvan kesimi yapılarak vatandaşların sağlıklı ve hijyenik ortamlarda kurbanını kesmesi sağlandı. Vatandaşları Kurban Bayramı’nda bilgilendirmek için 10 bin kitapçık bastıran Büyükşehir Belediyesi kurbanlık hayvanların satın alınması, taşınması, kurban kesim yerleri, kurban atıklarının bertaraf edilmesi, kesim ücretleri ve kurban etlerinin saklanması ile ilgili önemli bilgileri içeren kılavuzu 13 ilçede vatandaşlara dağıttı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Bayır ve Düğerek Hayvan Pazarlarında 186 büyükbaş ve 2046 küçükbaş hayvanların veteriner hekim kontrolünde giriş ve çıkışlarını sağladı ve hayvan satın alan vatandaşların kurbanlıklarını hayvan refahına uygun özellikteki hayvan taşıma araçları ile mezbahalara ücretsiz taşıma hizmeti verdi.



Hacı Koç; “13 İlçemizde 10 Bin bilgilendirme broşürü dağıttık”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, Kurban Bayramı’nda vatandaşların kurbanlıklarını gönül rahatlığı ile alması, modern ve güvenilir ortamlarda kesmesi için her türlü imkanı ve hizmeti sağladıklarını söyledi. Hacı Koç; “Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak 13 ilçemizde Kurban Bayramı’nda gerek modern tesislerimizle gerek bilgilendirme broşürlerimizle vatandaşlarımıza hizmet verdik. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan onay belgeli, güvenilir, hijyenik gıda üretildiği anlamına gelen ISO:22000 kalite belgeli Menteşe, Marmaris, Milas, Fethiye mezbahalarımızda ve bayram süresince düzenlemesini ve temizliğini yaptığımız Dalaman, Kavaklıdere, Yatağan, Bodrum mezbahalarında ve Datça kurban kesim alanlarında sertifikalı kesiciler tarafından veteriner hekim kontrolünde vatandaşlarımız kurbanlıklarını kestirdiler. Ayrıca 13 ilçemizde kurbanlığın alınmasından kesilmesine ve saklanmasına kadar bilgileri içeren 10 bin broşürü vatandaşlarımıza dağıttık. Vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet vermek için ekiplerimiz bayram boyunca çalıştılar.” dedi.



“Muğla’da Vatandaşlarımız Hizmetin En iyisini Hak Ediyor”

Kurban Bayramı’nın ilk günü Muğla Büyükşehir Belediyesi mezbahasını ziyaret eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, modern, çağdaş, kalite onay belgeli tesislerde vatandaşlara hizmet verdiklerini, Muğlalı hemşerilerinin hizmetin en iyisini hak ettiğini söyledi ve kurbanlıklarını kestirmek için gelen vatandaşlarla tek tek bayramlaştı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla’nın 13 ilçesinde vatandaşlarımızın kurbanlıklarını gönül rahatlığı ile satın alması, sağlıklı, hijyenik ve güvenilir ortamlarda kestirip evine götürmesi için her türlü ortamı sağladık ve sorunsuz bir bayram geçirdik. Gerek modern tesislerimiz gerekse kurban bayramı için özel bastırdığımız içerisinde kurbanlıkların satın alınmasından kesilmesine, saklanmasına kadar bilgileri içeren broşürlerimizle vatandaşlarımıza birçok alanda hizmet verdik. Muğla’da vatandaşlarımız hizmetin en iyisini hak ediyor ve biz mesai saati, tatil gözetmeden vatandaşlarımıza sevgi, hoşgörü ve güleryüzle hizmet vermek için çalışıyoruz.” dedi.