Meclis Canlı

Büyükşehir’den Kültür Kenti Muğla’ya Konservatuar


05.11.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği kategorilerinde eğitim verecek Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nı kurdu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kent Orkestrası ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Bandosu’ndan sonra Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nı kurarak bir ilke imza attı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi konservatuarı için 105 öğrenci başvuru yaptı ve bu öğrenciler arasından sınavı geçen 48 öğrenci Tük Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği kategorilerinde 3 yıl sürecek konservatuar eğitimini almaya hak kazandı. 7 Kasım 2015 Cumartesi günü başlayacak Konservatuar derslerinde öğrencilere, sanat müziği kategorisinde; Keman, ut, klarnet, Halk müziği kategorisinde; bağlama, nefesli enstrüman, ritim enstrüman dersleri verilecek. Ders programı hafta sonu ve hafta içi mesai bitimi sonrasında olmak üzere haftalık 12 saat olarak uygulanacak ve 3 yıllık bir eğitim-öğretim süresi sonunda öğrencilere  “Katılım Sertifikası” verilecek .



“Demokrasimizi Yaşatmak İçin Düşünen, Hisseden, Fikri Hür Gençler Yetiştirmeliyiz.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nın tanıtım etkinliğinde yaptığı konuşmada, toplum olarak sanata, kültüre, matematiğe, pozitif bilimlere önem vermeleri gerektiğini, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu göz önüne alındığında düşünen, hisseden, üreten, fikri hür olan bireyler, gençler yetiştirerek demokrasiyi tam anlamıyla yaşatabileceklerini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Kültür kenti Muğla’da, Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak sanata, kültüre, spora çok önem veriyoruz. Bu yüzden Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve bandosundan sonra Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuarını kurduk. 3 yıl boyunca öğrencilerimiz Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği alanlarında nota ve ses eğitimi alacaklar. Kültürle, sanatla, iç içe olan insanlar dünyaya ve hayata daha geniş pencereden bakar, insanları daha derinden tanır, olayları daha iyi yorumlar ve hayatı farklı bakış açıları ile zenginleştirir. Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu göz önüne aldığımızda pozitif bilimlere önem vererek, aydın, aydınlık olarak geleceğe bakabilen, yaşadıklarını doğru bir şekilde yorumlayarak üstüne düşen vazifeyi yapan, fikri hür bireyler, gençler yetiştirerek demokrasimizi tam anlamıyla yaşatabiliriz. Muğla sahip olduğu insan yapısı ve özellikleri ile bu konuda çok şanslı bir il. Muğla’lı olmaktan ve Muğla’da görev yapmaktan gurur duyuyorum ve Muğla’nın her alanda gelişmesi için büyük sorumluluk duyuyorum. Hep birlikte sevgi içerisinde birbirimize kenetlenerek doğruları cesurca ifade ederek toplumumuza hepimizin yapacağı katkılar var. Daha aydınlık daha güzel günler için Cumhuriyet’imizin kuruluşundaki ilkeler ve Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlattığı yolda bir Türkiye yaratmak için çalışıyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi konservatuarımız Muğlamıza hayırlı olsun, konservatuarımıza ilerleyen süreçte yeni bölümler ekleyerek gelişmesini sağlayacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.