Meclis Canlı

Büyükşehir’den köy enstitüleri için anlamlı etkinlik


18.04.2022


Muğla Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in en önemli projelerinden birisi olan Köy Enstitülerinin 82. Kuruluş yıldönümü için etkinlik düzenleyecek. Menteşe Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Yerel Tohum Merkezi’nde bulunan 2 deneme bahçesine Türkiye genelinde bulunan 21 köy enstitüsünün isimleri yer alacak.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 17 Nisan 1940 yılında okullara öğretmen yetiştirilmesi amacıyla kurulan Köy Enstitülerinin, 82. Kuruluş yıldönümünü Menteşe Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Yerel Tohum Merkezi’nde düzenlenecek etkinlik ile kutlayacak.

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün de katılacağı etkinlikte Menteşe Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Yerel Tohum Merkezi’nde bulunan 2 deneme bahçesine Türkiye genelinde bulunan 21 köy enstitüsünün isimleri yer alacak ve 2 deneme bahçesine isim verilecek.


 

Köy Enstitülerinin listesi

Akçadağ/Malatya, Akpınar-Ladik/Samsun, Aksu/Antalya, Arifiye/Sakarya, Beşikdüzü/Trabzon, Cılavuz/Kars, Çifteler/Eskişehir, Dicle/Diyarbakır, Düziçi/Adana, Erçiş/Van, Gölköy/Kastamonu, Gönen/Isparta, Hasanoğlan/Ankara, İvriz/Konya, Kepirtepe/Kırklareli, Kızılçullu/İzmir, Ortaklar/Aydın, Pamukpınar/Sivas, Pazarören/Kayseri, Pulur/Erzurum, Savaştepe/Balıkesir