Meclis Canlı

Büyükşehir’den Kooperatiflere ve Birliklere Tam Destek


16.08.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı kırsal kalkınma faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Çiftçinin ve Üreticinin örgütlü gücü olarak bilinen, bölge ve ülke ekonomisinde önem ve değerleri her geçen gün daha da gün yüzüne çıkan kooperatiflere ve birliklere Büyükşehir Belediyesinden tam destek.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, İlk olarak Milas ilçesinde tarımsal kalkınma kooperatifleriyle birlikte hayvan toplulaştırma ve iyi tarım uygulamalarıyla ilgili eğitim çalışmaları gerçekleştirdi. Çiftçi bilgilendirme toplantılarında ayrıca toprak havuz balıkçılığı yapan birlik yetkilileriyle de görüşülerek mutlak ihtiyaç olan balık boylama ve paketleme tesisi için yer tespitine ve eğitim çalışmalarına başlandı. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, 9-11 Ağustos 2016 tarihlerinde, Milas Ziraat Odası, Milas İlçesi İç Su Ürünleri Yetiştirici Üreticileri Birliği, SS. Bahçeburun, Kafaca, Epçe, Kızılcayıkık, Kırcağız, K. Dibekdere Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Savran Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile birlikte yapılacak çalışmalar konusunda toplantı ve etütler yapılarak arazide incelemelerde bulundu.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bilindiği üzere her bir kooperatif ya da birlik yerel güçleri ortaya çıkararak ulusal, hatta uluslararası alanda başarı sağlayabilirler. Biz Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak geçmiş zamanda bazı sebeplerden dolayı atıl duruma gelmiş olan bu kooperatiflerimizi tekrar canlandırıp aktif hale getirmek istiyoruz. Kırsal kalkınmada kooperatiflerin en büyük itici güç olacağının bilinciyle hareket ediyoruz. Bu potansiyelin farkındayız. Gerek eğitim çalışmaları gerekse sahada yapacağımız çalışmalar ile birlikte tesisleşmeye çok önem veriyoruz. Tüm toplantılarımız ve görüşmelerimiz olumlu geçti. Kooperatifler ve üretici birlikleriyle yaptığımız çalışmalarımızın meyvelerini en kısa zamanda üretici kardeşlerimizin almasını istiyoruz.”