Meclis Canlı

Büyükşehir’den Kırsal Mahallelere 72 Yangın Söndürme Tankeri


22.02.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, olası yangınlara karşı ilk müdahale amacıyla kırsal mahallelere yangın söndürme tankeri dağıtmaya devam ediyor.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı, kırsal mahallelerde meydana gelebilecek yangın olaylarına ilk müdahalenin yapılabilmesi için bugüne kadar toplam 72 yangın söndürme tankeri dağıttı. İtfaiye ekipleri, Menteşe ilçesi Karacaören Mahallesindeki yangın söndürme tankerinin bakım ve onarımını tamamlayarak mahalle muhtarlığına teslim etti. Ekipler, mahalle sakinlerine yangın söndürme tankerinin kullanımı, yangına müdahale, söndürme türleri, yangın anında yapılması gerekenler, tüp kullanımı, baca temizliği ve gönüllü itfaiyecilik konularında bilgiler verdi. Ayrıca Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) ve İtfaiye ekipleri, yangınlara kısa sürede müdahale edebilmek için Menteşe İlçesi Çamoluk Mahallesine yangın hidrantı (yer altı su vanası) kurulumu gerçekleştirdi.



“Yangına İlk Müdahale Çok Önemli”

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “İl genelinde kırsal mahallelerimize yangın söndürme tankeri dağıtımı yapmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar toplam 72 tanker dağıttık. Ayrıca vatandaşlarımızı yangın konusunda bilgilendiriyor ve yangına ilk müdahalenin önemini vurguluyoruz. Yaptığımız tanker dağıtımları ve bilgilendirme çalışmalarımız ile olası yangın riskini en aza indirmeyi amaçlıyoruz. “