Meclis Canlı

Büyükşehir’den Kırsal Mahalle Spor Şenliği


20.06.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Kırsal Mahalle Spor Şenliği” Kavaklıdere İlçesi’nde başladı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm, Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen Kırsal Mahalle Spor Şenliği Kavaklıdere İlçesi’ne bağlı Salkım İlkokulu, Çamlıbel-Çamyayla İlkokulu ve Çamlıbel-Çatak İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Turizm, Gençlik ve Spor Dairesi Başkan V. Ali İnan, Salkım İlkokulu Müdürü Ümit Menteşe ve Salkım Mahallesi Muhtarı Hasan Öztekin, Çamlıbel-Çamyayla İlkokulu Müdürü Mehmet Karadoğan ve Çamyayla Muhtarı Mehmet Korkmaz, Çatak İlkokulu Müdür Yetkili Öğretmeni Mine Ağcakaya ve Çatak Mahallesi Muhtarı Cemal Yılmaz ve okullarda görevli öğretmenlerin de yer aldığı şenliklerde öğrenciler keyifli dakikalar geçirdiler.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Antrenörlerinin Voleybol, Satranç, Taekwondo, Dans ve Futbol branşlarında müzik eşliğinde spor ve oyun etkinlikleri yaptırdığı şenlik sonrası öğrencilere şapka, tişört ve çeşitli hediyeler dağıtıldı. Kırsal Mahalle Spor Şenliği kapsamında gidilen her okula “5000 adet satranç takımı dağıtımı kampanyası” çerçevesinde satranç takımı ve spor malzemeleri bırakıldı. Turizm, Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı’nın, “Başta genç nüfus olmak üzere, her yaştan vatandaşın sportif faaliyetlere katılımını Muğla geneline yaymak, halka benimsetmek” amacıyla başlatılan “Kırsal Mahalle Spor Şenliği” Muğla ilçelerindeki tüm köy okullarını kapsayacak şekilde devam edecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkan V. Ali İnan, “Spor etkinliklerimizden tesislerimize gelerek yararlanamayan kırsal mahallelerdeki çocuklarımız için bu şenliği organize ediyoruz.  Etkinliklerimize diğer kırsal mahallelerimizde de düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.