Meclis Canlı

Büyükşehir’den Kamu Zararı ve Mal Bildirimi Eğitimi


28.04.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından “Kamu Zararı ve Mal Bildiriminde Bulunulmasına İlişkin Mevzuat” konulu eğitim programı düzenlendi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen “Kamu Zararı ve Mal Bildiriminde Bulunulmasına İlişkin Mevzuat Eğitimi” Türkiye Belediyeler Birliği tarafından görevlendirilen Sebahattin Karakaya ve Tahir Tekin’in katkıları ile gerçekleştirildi. Eğitime Büyükşehir, MUSKİ, Menteşe Belediyesi, Yatağan Belediyesi, Marmaris Belediyesi, Datça Belediyesi personellerinden toplam 152 personel katıldı.



Programın sabahki oturumunda Tahir Tekin kamu zararının kapsamı, oluşma şartları, tespiti, para cezası; kamu memurların sebep olduğu kamu zararı, oluşmasında kusur, kast, ihmal ve tespiti konularında katılımcıları bilgilendirdi. Programın öğleden sonraki oturumunda ise Sebahattin Karakaya 3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu, mal bildiriminin verileceği merciler, mal bildiriminin gizliliği ve istisnaları, mal bildirimi ile alakalı cezai hükümler, ihaleye fesat karıştırma konularında eğitim verdi.