Meclis Canlı

Büyükşehir’den İlk Temel Atma Töreni


19.11.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi yeni Makine ve İkmal Hizmet Binası’nın temelini Ula İlçesi Kızılağaç Mahallesi’nde gerçekleştirdiği temel atma töreni ile attı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın yeni Makine ve İkmal Hizmet Binası’nın temeli Ula İlçesi Kızılağaç Mahallesi’nde 21 bin 537 metrekare alan içerisinde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katıldığı temel atma töreni ile gerçekleştirildi. 450 gün içerisinde tamamlanması planlanan yeni Makine ve İkmal Hizmet Binası ilk etapta 175 personel ve 183 araca hizmet verecek.



Kızılağaç Mahalle Muhtarı Orhan Akcan temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin mahallelerine yaptığı yatırımdan mahalle olarak mutlu olduklarını, bu tür yatırımlar, hizmetler ile Muğla’nın kalkınacağını söyledi ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e mahallelerine yaptığı hizmetler için teşekkür plaketi verdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hida Kılıç yeni makine ve ikmal hizmet binasının 21 bin 538 metrekare alan içerisine 450 iş gününde yapılacağını ve sözleşmeye bağlanan taahhüt bedelinin 7 milyon 400 bin lira olduğunu söyledi. Hida Kılıç; “Muğla Büyükşehir Belediyesi yeni Makine ve İkmal Hizmet Binası’nı Ula ilçesi Kızılağaç mahallesine yapıyoruz. Yeni hizmet binamızda  ilk etapta 175 personelimiz çalışacak ve 11 adet binek, 92 adet pikap, kamyonet, kamyon, 80 adet iş makinası olmak üzere toplam 183 adet aracımız konuşlanacak.” dedi. 2016 yılı Muğla Büyükşehir Belediyesi yatırımları ve planlamaları hakkında da bilgi veren Hida Kılıç, Menteşe İlçesi otogar alanında yapılacak Muğla Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binası, Menteşe ilçesi yeni otogarı, Milas, Ula, Ortaca, Fethiye, Dalaman, Menteşe, Yatağan’da ilçe girişleri cadde düzenlemeleri, kırsal mahallelerde 700 km 1.ve 2.kat asfalt ve 120 km sıcak asfalt, Yatağan ilçesi Bozüyük Mahallesi’nde iki köprü projeleri gibi birçok çalışmanın 2016 yılında yapımına başlanacağını ve yapılacağını müjdeledi.

Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan, Makine ve İkmal Hizmet Binası temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Hedefimiz1Muğla1 sloganıyla kurulduğu günden itibaren ilçe belediyeleri ile birlikte Muğla için hizmet ürettiğini ve ilçelerinde yükselen yatırımla gurur duyduklarını söyledi. Vatandaşları için hizmet ürettiklerini belirten Ümit Karaarslan tesisin Ula’ya ve Muğla’ya hayırlı olmasını diledi.



Muğla Bir Şehirden Fazlası ve Muğla için Birlikte Üretiyoruz.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, temel atma töreninde Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak kuruldukları günden itibaren birçok hizmet ürettiklerini, Makine ve İkmal Hizmet Binası inşaatıyla ilk defa bir temel atma töreni gerçekleştirdiklerini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla Büyükşehir Belediyesi kurulduktan sonra Hedefimiz1Muğla1 sloganı ile yola çıktık. Çünkü, ülkemizde söylemler ve izlenen ötekileştirici politikalar yüzünden ayrışmalar yaşanırken bizim ve ülkemizin bir olmaya, birlikte olmaya ve beraber olmaya ve birbirimize güvenmeye ihtiyacımız var. Vatandaşlarımıza ilçe belediyelerimizle birlikte Hedefimiz1Muğla1 sloganımızla hizmet üretiyor, onların yaşam kalitesini yükseltmek için çalışıyoruz. Ayrıca Muğlamız bir şehirden fazlası. Doğasıyla, çevresiyle, kıyılarıyla, havasıyla dünyanın ve ülkemizin çekim merkezi olan Muğlamızı güzelleştirmek ve korumak için her alanda yetki ve sorumluluk alanlarımızda çalışmalar yürütüyoruz. Fen İşleri’miz daha güvenli ve konforlu yollar için çalışıyor, Çevre Koruma ve Kontrol Dairemiz göreve geldiğimizde Muğla genelinde bir olan hafriyat alanı kısa sürede 8’e çıkardı ve hafriyatların gelişigüzel çevreye dökülmesinin önüne geçti. 15 yıldır vahşi depolama yapılan Bodrum gibi turizmin incisi ilçemizde çöp depolama alanı için Orman Bakanlığı’ndan onay gelir gelmez kısa sürede tesisimizi kuracağız. Muğla merkezde tıbbi atıkların toplanması ve imha edilmesi için tesisimiz kurulacak. Tarımsal Hizmetler Dairemiz, Ula Gölet projesiyle bütün Muğla’nın bir araya gelebileceği, aileleri ile vakit geçirebileceği bir alanı Muğlamız için projelendirdi. Alım garantili çiçek üretimi ile kooperatiflerimizle 1milyon 670 bin çiçek ürettik. Üreticilerimize, kooperatiflerimize, besicilerimize büyük önem veriyoruz. Topraklarından, hayvancılıktan en yüksek verimi almaları ve köylerimizdeki yaşam standartlarını yükseltmek için birçok yeni projemiz var. Amacımız köyden kente göçün önüne geçerek kentten köye göçü sağlamak ve şehir hayatının gürültüsünden bunalan vatandaşlarımızın güzel havası, dingin yapısıyla köylerde yaşamlarını sürdürmelerini amaçlıyoruz. Ulaşım alanında da yeni, modern, engelli rampalı araçlarımızla bütün vatandaşlarımızın rahat, konforlu seyahat etmelerini sağlıyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerimizle birlikte Muğlamız için hizmet üretmeye devam edeceğiz.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Kızılağaç Bölgesi’ne yapılan yeni Makine ve İkmal Hizmet Binası’nın şehirler arası yola yakın olması nedeniyle uygun olduğunu ve eski hizmet binasının şehir içinden çıkacağı için trafiği rahatlatacağını söyledi ve yeni Makine İkmal ve Hizmet Binası’nın Muğla’ya hayırlı olmasını diledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Makine ve İkmal Hizmet Binası temel atma törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün ile birlikte Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.