Mugla Logo
Mugla Logo
Mugla Logo
TR
|
EN

Gürültü

Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak, Dalaman, Datça, Kavaklıdere, Köyceğiz, Menteşe, Seydikemer, Ula ve Yatağan ilçelerinde, çevresel gürültü denetimleri kapsamında yetkili kurum olarak görev yapmaktayız.

Eğlence yerleri, işletmeler ve benzeri kaynaklardan kaynaklanan çevresel gürültüye ilişkin şikâyetlerinizi, 7 gün 24 saat boyunca hizmet veren 444 48 01 Çağrı Merkezimiz üzerinden bize iletebilirsiniz.

Gelen başvurular, ilgili birimlerimizce kayıt altına alınarak değerlendirilmekte ve gerekli denetimler yapılmaktadır.

📞 444 48 01 – Muğla Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Büyükşehir’den İlçelere Ortak Kullanım Alanı Desteği


28.01.2026

Vatandaşların sosyal yaşamını desteklemek ve ortak kullanım alanlarında daha nitelikli mekânlar oluşturmak amacıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde oyun grubu ve kent mobilyaları desteğini sürdürüyor.

İlçe belediyelerinden gelen talepler doğrultusunda yürütülen çalışmalar kapsamında, Muğla’nın 13 ilçesinde bank, piknik masası, çocuk oyun grupları ve açık alan spor aletleri ihtiyaç duyulan alanlara kazandırıldı. Çalışmaların son durağı Ula ilçesi oldu. İlçede park, yeşil alan ve dinlenme alanlarının daha işlevsel hale getirilmesi amacıyla bank ve çatılı piknik masaları yerleştirildi. Yapılan desteklerle Ula’daki kamusal alanların donatı eksikleri giderilerek, her yaştan vatandaşın kullanımına uygun alanlar oluşturuldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleriyle koordinasyon içerisinde yürüttüğü çalışmalarla kent genelinde kamusal alanların niteliğini artırmaya yönelik desteklerini sürdürüyor.



Başkan Caner: “İlçemizde Bu Tür Bir Donatıya İhtiyaç Vardı”

Ula Belediye Başkanı Mehmet Caner, “Muğla Büyükşehir Belediyemiz tarafından temin edilen bank ve çatılı oturma grubu, Ula ilçemizde ihtiyaç duyulan noktalara yerleştirilmektedir. Özellikle 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve Toplum Sağlığı Merkezi’nin bulunduğu bölgede önemli bir oturma ihtiyacı bulunuyordu. Tedavi için gelen yaşlı vatandaşlarımızın yanı sıra bölgede görev yapan personelimiz için de bu tür bir donatıya ihtiyaç vardı.

Bu doğrultuda Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne talebimizi ilettik. Taleplerimizin kısa sürede karşılanmasından memnuniyet duyuyoruz. Ayrıca dağıtımı yapılan çatılı piknik masaları, vatandaşlarımızın özellikle talep ettiği donatılar arasında yer alıyordu. Hem kullanışlı hem de kaliteli olan bu bank ve oturma grupları için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’a teşekkür ediyorum.”

Başkan Aras: “Vatandaşlarımızdan Gelen Talepleri Önceliklendiriyoruz”

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, yapılan çalışmaların vatandaş odaklı bir anlayışla hayata geçirildiğini belirterek şu değerlendirmede bulundu: “Muğla’nın tüm ilçelerinde kamusal alanların daha nitelikli, erişilebilir ve konforlu hale gelmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın günlük yaşamda doğrudan ihtiyaç duyduğu park, dinlenme ve oyun alanlarına ilişkin talepler, ilçe belediyelerimiz aracılığıyla bizlere ulaşıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bu talepleri teknik ve planlama süreçlerinden geçirerek imkânlarımız doğrultusunda hayata geçiriyoruz.

Ula ilçemizde de özellikle sağlık tesislerinin bulunduğu alanlarda vatandaşlarımızın ve kamu çalışanlarının dinlenme ihtiyacını karşılayacak bank ve çatılı oturma gruplarını ilçemize kazandırdık. Muğla’yı birlikte yöneten, katılımcı ve dayanışmacı belediyecilik anlayışımızla, her ilçemizde yaşam kalitesini artırmaya devam edeceğiz.”