Meclis Canlı

Büyükşehir’den Güvenli Trafik İçin Bilgilendirme Toplantısı


10.12.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yol yapım, bakım ve onarımlarında trafik işaretleme çalışmaları ile ilgili bilgilendirme ve koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 1 nolu Hizmet Binasında düzenlenen toplantıda, yollar üzerinde ve yol kenarında yapılan inşaat ve tamirat işlerinde alınacak emniyet tedbirleri kapsamında kullanılacak işaret levhaları, ışıklı ve sesli işaretler ile yer işaretleme faaliyetleri konusunda, yol emniyetinden sorumlu personele bilgiler verildi. Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen bilgilendirme ve koordinasyon toplantısına, MUSKİ Genel Müdürlüğü, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Akmercan Muğla Doğalgaz Bölge Müdürlüğü, ADM Elektrik Dağıtım A.Ş. Muğla Müdürlüğü ve Türk Telekom Muğla İl Müdürlüğünden yol emniyetinden sorumlu personel katıldı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Yol ve yol kenarındaki çalışma sebebiyle yolda geçici trafik kontrolünün uygulanacağı Geçici Trafik Kontrol Bölgelerindeki çalışmalar sırasında; sürücü, yaya, çalışan ve acil yardım personeline öncelikli emniyet tedbiri sağlanmalıdır. Bu nedenle Daire Başkanlığımız tarafından, geçici trafik kontrol bölgesindeki trafiğin konforu, sürücü, yaya ve çalışanların emniyetini sağlama konusunda yol ve yol kenarlarında çalışma yapan kurumların ilgili personeline yol yapım, bakım ve onarımlarda trafik işaretlemeleri konusunda bilgilendirme yapıldı.”