Meclis Canlı

Büyükşehir’den Güvenli Sürüş Eğitimi


18.05.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından personele yönelik “Güvenli Sürüş Teknikleri ve Trafik Kuralları” konulu eğitim programı düzenlendi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde 2 farklı grup için 2 gün düzenlenen Güvenli Sürüş Teknikleri ve Trafik Kuralları Eğitimine Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ’de görev yapan 629 şoför katıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli Polis Memuru İrfan Tekin, katılımcılara araç kullanımı esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar ve trafikte uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verdi. Katılımcılar, araç fren sistemleri, takip mesafesi, hız sınırı, emniyet kemerinin önemi, kural ihlali ve riskli davranışlar, kavşaklarda geçiş hakkı ve kırmızı ışık ihlali, durma, duraklama, yolcu indirme ve bindirme, cep telefonu kullanımı ve güvenli sürücülük hakkında eğitim aldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Ali Zağlı, programa ilişkin yaptığı açıklamada: “Bu eğitimin amacı şoförlerimize taşıt kullanırken meydana gelebilecek muhtemel kaza türlerini göstermek, bu kazalardan nasıl korunacaklarını öğretmek, bu kazaların hiç olmaması için neler yapmaları gerektiğini ve araçların nasıl güvenli şekilde kullanacaklarını bir kez daha hatırlatarak kaza yapmalarını önlemektir.” dedi.



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, eğitimin açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Personelimize yönelik birçok konuda eğitim programları düzenliyor, alanlarında uzman ve deneyimli personelimizin farklı bakış açılarından, eğitmenlerden yararlanmasını, bilgilenmesini sağlamaya çalışıyoruz. Güvenli Sürüş Teknikleri ve Trafik Kuralları eğitimiyle de Muğla il genelinde görev yapan ve birçok farklı araçla trafiğe çıkan personelimizin trafikte can ve mal güvenliği için eğitim programı düzenledik. 629 personelimizin katıldığı bu trafik eğitim programının sürüş kuralları, trafikte güvenlik açısından çok yararlı olacaktır. Ayrıca bütün vatandaşlarımız, bizler trafikte birbirimize saygılı ve trafik kurallarına uygun hareket etmeliyiz.”