Meclis Canlı

Büyükşehir’den Göcek’te Deniz Dibi Temizliği


09.06.2022


Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre Haftası etkinleri çerçevesinde Göcek Koylarında deniz dibi temizliği yapıldı. Dalgıçlar deniz dibinden mangal, bebek arabası, battaniye gibi yaklaşık 300 kilo ağırlığında atık çıkarttı.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi eşsiz sahilleri ve deniziyle dünyaca eşsiz bir kent olan Muğla’da bu bölgeleri temiz tutmak ve gelecek nesillere daha mavi bir Muğla bırakmak çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi teknelerden atık toplamanın yanı sıra dalgıçlarla deniz dibi temizliği de gerçekleştiriyor.

 


Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi dalgıçları,  Türkiye’nin ve Avrupa’nın yat turizmi açısından en önemli merkezlerinden birisi olan Fethiye’nin Göcek Mahallesinde Osmanağa ve Ayten Koyunda deniz dibi temizliği gerçekleştirirken dip temizliğine Akdeniz Koruma Derneği de destek verdi.

 


Denizden Mangal ve Bebek Arabası da Çıktı

Muğla Büyükşehir Belediyesi dalgıçları tarafından gerçekleştirilen deniz dibi temizliğinde mangal, bebek arabasının yanı sıra çok sayıda cam şişe, pet şişe, teneke kutu, pil, plastik kasalar, zincir, halat, elektronik malzemeler, su boruları, boya kutuları, halı, battaniye, cep telefonu gibi yaklaşık 300 kilo atık çıkarıldı.

 

Atıklar Göcek Meydanında Sergilendi


Dalgıçlar tarafından deniz dibinden çıkartılar atıklar farkındalık yaratmak ve vatandaşların dikkatini çekmek için Göcek Meydanında sergilendi. Yerli ve yabancı turistler deniz dibinden çıkan atıkları şaşkınlıklarını gizleyemedi.