Meclis Canlı

Büyükşehir’den Fethiye’de katı atığa 10 yıllık çözüm


26.09.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, çevrenin korunması ve atıkların düzenli depolanması çerçevesinde modern yöntemlerle çalışmalarını hızla sürdürüyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Fethiye katı atık düzenli depolama sahasında mevcut olan 1. lotun 2017 senesinde ömrünü tamamlayacağından dolayı 2015 yılı sonlarında başladığı 2. lot inşaatı çalışmalarında sona geldi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray konu hakkında “Fethiye ilçemiz turistik faaliyetlerin ve nüfusunun yoğun olması sebebiyle en çok katı atık oluşan ilçelerimizden biri. Mevcut lotun 2017 senesinde ömrünü tamamlayacak olması nedeniyle 2015 yılında 2. lot inşaatı çalışmalarına başladık ve an itibari ile çalışmalarımızda sona geldik. Fethiye Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinde 2. lotu devreye almamızla birlikte Fethiye ilçemizde katı atık depolama ile ilgili 10 senelik ihtiyaca çözüm bulmuş olacağız. Muğla ilimizde ‘Çevre Dostu Muğla’ hedefimiz doğrultusunda yenilikçi ve modern çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” Dedi.