Meclis Canlı

Büyükşehir’den Engelli Vatandaşlar İçin Bir Kolaylık Daha


05.10.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için sürdürdüğü çalışma ve projelerine bir yenisini daha ekledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, engelli vatandaşların hakları konusunda doğru ve sağlıklı olarak bilgilendirilmesi amacıyla Engelli Hakları Kitapçığı hazırladı. Engelli Hakları Kitapçığı ile birlikte işitme ve görme engelli vatandaşlar için işaret dili ve sesli anlatımın yer aldığı CD’de hazırlandı. Kitap ve CD’de engelli vatandaşların sosyal ve yasal hakları ile birlikte Muğla Büyükşehir Belediyesinin engelli vatandaşlara yönelik hizmetleri konularında bilgiler yer alıyor. Hazırlanan kitapçığın Muğla İli genelinde dağıtımı Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yapılıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, Türkiye nüfusunun yüzde 12.29’unu engelli vatandaşların oluşturduğunu ve Muğla İlinde 2012 verilerine göre yaklaşık 16 bin engelli vatandaşın yaşadığını belirtti. Hacı Koç; “Engelleri ortadan kaldırmak, engelli vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltmek, onların toplum içinde normal bireyler gibi hissetmelerini sağlamak için Büyükşehir Belediyesi olarak bir çok konuda çalışmalar yürütüyoruz. Herkesin birer engelli adayı olabileceğini düşünülerek engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin doğru ve sağlıklı yönlendirilmesi için hazırlanan bu kitapçık ile vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi ve engellerin ortadan kalkması için bir kaynak olacak.” dedi.