Meclis Canlı

Büyükşehir’den, Dünya Arı Günü’nde farkındalık etkinlikleri


23.05.2022


Muğla Büyükşehir Belediyesi, 20 Mayıs Dünya Arı Günü nedeniyle 16-21 Mayıs tarihleri arasında farkındalık yaratmak amacıyla Yatağan, Marmaris ve Köyceğiz ilçelerinde bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

 

Dünya’daki çam balı üretiminin önemli kısmının karşılandığı Muğla’da, geçtiğimiz yıl meydana gelen yangınlar nedeniyle ormanların zarar görmesi ve bal üretiminin olumsuz etkilenmesi nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi destekleme ve farkındalık çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi, 20 Mayıs Dünya Arı Günü nedeniyle 16-21 Mayıs tarihleri arasında farkındalık yaratmak için bir dizi etkinlik düzenledi.

 

Etkinlikler Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ali Koçman Meslek Yüksek Okulu Arıcılık öğrencileri ile 17-18 Mayıs tarihlerinde Yatağan Akıllı Tarım Çiftliğinde Ana Arı ve Arı Sütü Eğitimi başladı. Ardından 20 Mayıs’ta Marmaris’te 21 Mayıs’ta da Köyceğiz ilçesinde stantlar açıldı. Büyük ilgi gören etkinliklerde Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin stantları arı ailesi tanıtımı, arı sütü üretim standı, bal hasat standı, propolis işleme standı, kozmetik standı, balmumu standı, uçucu yağ standı ve polen standından oluştu.