Meclis Canlı

Büyükşehir’den Dalaman’a Spor Yatırımı


07.04.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, Dalaman İlçesi’ne 256 bin liralık yatırımla kazandırdığı tenis kortlarının açılışını Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla gerçekleştirdi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Dalaman ilçesine kazandırdığı, arazisinin Dalaman Belediyesi’nin tahsis ettiği 3 bin 239 metrekare alan içerisine yapılan iki tenis kortunun açılışı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış törenine ayrıca Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan, Dalaman İlçe Garnizon Komutanı Albay Murat Selçuk Çöl, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Yüzbaşı Erhan Turgut, Dalaman Deniz Hava Üs Komutanı Kurmay Albay Bahadır Avcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gümüş, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkan V. Ali İnan açılış töreninde, Dalaman Belediyesi tarafından tahsis edilen alana Büyükşehir Belediyesi tarafından 256 bin lira yatırımla iki tenis kortu yapıldığını, Büyükşehir Belediyesi olarak Muğla’ya spor tesisi kazandırmaya devam edeceklerini söyledi.



Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, Dalaman Tenis Kortları açılış töreninde yaptığı konuşmada, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerine yapılan spor tesisinde gençlerin spor faaliyetlerine kolayca ulaşabileceklerini, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilçelerine bu tesisi kazandırdıkları için çok mutlu olduğunu söyledi ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e ve emeği geçen herkese teşekkür etti.



“Sporun, Sporcunun Yanındayız ve Yatırımlarımız Devam Edecek”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla genelinde spora, sporcuya Büyükşehir Belediyesi olarak büyük destek verdiklerini, Dalaman ilçesine kazandırdıkları tenis kortları gibi tesislerin gençlere sporu sevdirmesi ve bir araya getirmesi açısından da önemli olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla coğrafya olarak diğer illerden farklı ve geniş bir coğrafya. Yüzölçüm olarak Türkiye’nin en kalabalık iki şehri İstanbul ve Kocaeli’nin iki katı genişliğe sahibiz ve birbirinden değerli 13 ilçemiz var. Büyükşehir Belediyesi olarak 13 ilçemize aciliyet ve önem sırasına göre yatırımlar yapıyoruz. Spor alanında bütün spor kulüplerimize maddi destek yanında, ulaşım ve malzeme desteği de sağlıyoruz. Futbol dışında diğer branşlara önem vermeye çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerimize spor sahaları, tenis kortları, yüzme havuzları, spor salonları kazandıracağız. Bu tesisler vatandaşlarımızın bir araya gelmesi, spor yapması açısından da önemli. Ülkemiz için çağdaş, düşünen, değerlendiren sporla ilgilenen gençlere ihtiyacımız var. Dalaman ilçemize bu spor tesisi hayırlı olsun.” dedi.