Meclis Canlı

Büyükşehir’den Çiftçilere Zeytin Eğitimi


10.10.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Yatağan ve Milas İlçelerinde “Zeytinde Hastalık ve Zararlılarla Mücadele Yöntemleri” ile “Zeytin Ağaçlarında Doğru Budama” eğitimi düzenlendi.

Programda “Zeytinde Bitki Besleme ve Gübrelemesi” konusunda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Laboratuvar Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Nurettin Öner, “Zeytin Zararlıları ve Mücadelesi” konusunda Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hüseyin Başpınar, “Zeytin Hastalıkları ve Mücadelesi” konusunda Prof. Dr. Seher Benlioğlu ve “Zeytin Ağaçlarında Budama” konusunda Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Suat Büyükabalı sunumlarını yaptılar. Yatağan ve Milas’ta yapılan programlara yaklaşık 700 çiftçinin yanı sıra Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı  Tarcan Oğuz ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Yatağan ve Milas Ziraat Odaları işbirliğinde gerçekleşen eğitimde zeytin üreticileri de eğitimcilere sorunları hakkında sorular sorarak bilgi edinme fırsatı yakaladılar. Çiftçiler böyle bir eğitimin zeytin üreticileri için çok faydalı olduğunu belirterek sahada örnek uygulamaların da yapılmasının faydalı olacağını ilettiler.



Eğitimde Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday ve Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı konuşma yaparken, eğitimin açılışında konuşan Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan “Bilindiği üzere zeytin Muğla’mızın ve Türkiye’mizin en önemli tarımsal ürünleri arasında yer almaktadır. Son yıllarda hastalık ve zararlılardan  dolayı verimde düşüşler gözlemlenmiştir. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyemiz, üniversitemiz, ziraat odalarımız ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’müzle birlikte ortaklaşa çalışmalar düzenlemekteyiz. Biliyoruz ki bu tür eğitimler üreticilerimizin bilinçli tarım yapmaları adına çok çok önemli olup, üreticilerimizin sorunlarını çözmek ve gelirlerini arttırmak adına önemli faaliyetlerdir. Bu tür eğitimler, sahada yapılan çalışmalar ve desteklerimizle her zaman üreticilerimizin yanında olacağız. Bu çalışmalara diğer ilçelerimizde de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.