Büyükşehir’den Çiftçilere Patates Tohumu Desteği

04.01.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi daha kaliteli ve verimli ürün almalarını sağlamak için çiftçilere patates tohumu dağıtıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı çiftçilere destek veren önemli hizmetlerini tüm hızıyla sürdürüyor. “Katma Değeri Yüksek Alternatif Tarım Ürünleri Projesi’’ kapsamında yüzde 50’si Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan sertifikalı, yüksek verimli, hastalıklara dayanıklı patates tohumu dağıtımına Datça İlçesinde başlandı. İlk etapta Datça ve Marmaris İlçelerindeki çiftçilere dağıtımı yapılan patates tohumlarının yeni yılla birlikte diğer ilçelerde de dağıtımı yapılacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, İl genelinde Büyükşehir Belediyesi’nin  çiftçilere yönelik desteklemelerinin artarak devam ettiğini söyledi. Tufan; “Muğlamız için tarımın oldukça önemli olduğunun farkındayız. Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilerimizin talep ve istekleri doğrultusunda desteklerimiz sürüyor. Yem bitkisi ve sebze tohumlarından sonra patates tohumu dağıtımımızda tüm hızıyla devam ediyor. “Katma Değeri Yüksek Alternatif Tarım Ürünleri Projesi’’ kapsamında teknik ekibimizle birlikte Muğlamızda üreticilerimizin kalkınmaları ve bilinçli tarım yapabilmeleri için özveriyle çalışmaya devam edeceğiz.”dedi.