Büyükşehir’den Çanakkale Şehitleri Anma Konserleri

21.03.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası’nın “18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Konserlerine” vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası 18 Mart 2017 Cumartesi günü Menteşe Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde ve 19 Mart 2017 Pazar günü Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi’nde Şef Münif AKALIN yönetiminde  “18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri” verdi. Her iki ilçede de büyük ilgi gören konserler, konuklara Çanakkale ruhunu tekrar yaşattı.

Konserde, Samuel BARBER’dan Adagio Strings, Molto Adaigo; Nevid KODALLI’dan Güzelleme, Andante Maestoso, Moderato, Allegro Vivo (largo) , Andante, Allegro ( Poco Meno Mosso) ; Server ACİM’den Bodrum Hâkimi, Kerimoğlu Zeybeği, Çanakkale 1915 “Bir Bağımsızlık ve Kahramanlık Destanı”, Çökertme; Cem İDİZ’den Çanakkale Türküsü; Turgay ERDENER’den Yemen Türküsü eserleri yer aldı. Konser sonunda ise İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı konuklar ve Orkestra tarafından hep bir ağızdan okundu.