Meclis Canlı

Büyükşehirden Büyük Ozan Aşık Veysel’i anma konseri


03.04.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından halk ozanı Âşık Veysel’in ölümünün 46. Yılı anmaları çerçevesinde ‘Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası Cengiz Özkan’la Âşık Veysel’i Anma Konseri’ gerçekleştirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası eşliğinde Cengiz Özkan’ın Âşık Veysel'in türkülerini seslendirdiği konser Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Âşık Veysel’in yaşamından kesitlerin yer aldığı video gösterimi ile başlayan ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası ile Cengiz Özkan’ın Âşık Veysel’e ait ezgileri birlikte seslendirmesiyle sona eren konser seyirciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Konserde Şef Münif Akalın yönetimindeki orkestra tarafından Nuri Sami Koral’ın Suit adlı eseri ve Kadifeden Kesesi, Uzun İnce Bir Yoldayım, Gesi Bağları, Böyle İkrar İlen, İnceden Bir Kar Yağar ve Gül Kuruttum adlı halk müziği ezgileri icra edildi.

İzleyiciler tarafından ayakta alkışlanan konser sonunda halk müziğimizin değerli sanatçısı Cengiz Özkan ve Orkestra Şefi Münif Akalın’a çiçek takdim edildi.