Meclis Canlı

Büyükşehir’den Bodrum’a tarihinin en büyük yatırım hamlesi


08.02.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum İlçesi’nde Dünya Bankasından alınan kredi ve öz kaynakları ile 321 Milyon 568 Bin TL’lik arıtma tesisi, kanalizasyon ve içme suyu yatırımlarının startını verdi.

Muğla’da ki alt yapı sorunlarını tek tek tespit etmeye devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi, belirlediği eksikliklerin giderilmesi için başlattığı yatırım hamlesini büyüterek devam ettiriyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum tarihinin en büyük yatırım hamlesi başlatıldı ve 321 Milyon 568 Bin TL’lik alt yapı yatırımlarının startı verildi.

Yatırımlar İçin Dünya Bankasından 83 Milyon EURO Kredi Alındı

İl genelinde alt yapı sorunlarının ortadan kaldırılması için maddi kaynak sağlama çalışmalarını sürdüren MUSKİ Genel Müdürlüğü, Dünya Bankasından 83 Milyon EURO kredi aldı. 5 Şubat 2015 tarihinde başvurulan Dünya Bankası kredisi Eylül 2018’de onaylandı. MUSKİ tarafından bu paranın tamamının başta Bodrum olmak üzere 13 İlçedeki alt yapı eksiliklerinin giderilmesi için kullanılacağı belirtildi. Dünya Bankası kredisi ile 85 Milyon TL yatırımla 37 bin metreküp kapasiteli Turgutreis Atıksu Arıtma Tesisi, kanalizasyon hatları yapılacak ve Akyarlar, Turgutreis, Karabağ, Akçaalan, İslamhaneleri, Dereköy, Peksimet ve Bahçelievler Mahallelerinin arıtma problemi ortadan kaldırılacak. Ayrıca Gümüşlük ve Gümbet tesisleri de rehabilite edilerek kapasiteleri arttırılacak. Akyarlar Mahallesi’ne yaklaşık 42 bin metre, Peksimet’e 18 bin, Koyunbaba ve Çükürbük Mahalleleri’ne 31 bin metre, Turgutreis-Gümüşlük arasında da 27 bin metre kanalizasyon projeleri hazırlandı.

“Güzel İlçemiz Bodrum ve Eşsiz Muğlamız Hizmetin En İyisini Hak Ediyor”

Muğla’nın alt yapı, kanalizasyon için büyük yatırımlara ihtiyacını olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, dört buçuk yıldan bu yana devam eden yatırımların yanı sıra Dünya Bankası’ndan sağladıkları kredi ile ilk etapta M uğla’da önemli yatırımların gerçekleşeceğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Dünyanın ve ülkemizin en özel şehirlerinden biri olan, yerli ve yabancı misafirlerin uğrak yeri Muğlamızda Büyükşehir Belediyesi olarak yatırımlarımıza devam ediyoruz. Özellikle alt yapı yatırımları için kendi öz kaynaklarımızı ve sağladığımız kredilerle tüm imkanları zorluyoruz. 2015 yılında başvurduğumuz dünya bankası kredisi 2018 Eylül ayında onaylandı ve yatırım programı netleşti. Muğlamız genelinde ve Bodrum ilçemiz özelinde atık su arıtma tesisleri ve kanalizasyon çalışmalarına başlıyoruz. Öncelik ve aciliyet sırasına göre yatırım bekleyen Bodrum ilçemizde 321 Milyonluk bir alt yapı hamlesine hazırlanıyoruz. Çünkü güzel ilçemiz Bodrum ve eşsiz Muğlamız hizmetin en iyisini hak ediyor.” dedi.