Meclis Canlı

Büyükşehir’den Bir İlk Daha “Mor Yaşam Projesi”


06.10.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilk olacak olan Mor Yaşam Projesi ile cezaevlerinde kalan kadınlara temizlik, kişisel hijyen ve bakım malzemelerinden oluşan destek paketleri dağıtacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik, vatandaş odaklı hizmetleri ile Türkiye’de ilklere imza atmaya devam ediyor. Engelliler İçin Kısa Mola Hizmeti’ni Türkiye’de ilk başlatan belediye olan Muğla Büyükşehir Belediyesi, Mor Yaşam Projesi’ni de hayata geçirerek cezaevlerinde kalan kadınlara temizlik, kişisel hijyen ve bakım malzemelerinden oluşan destek paketleri dağıtacak.


“Cezaevlerinde Kalan Kadınlarımızın Mor Yaşam Projesi ile Yanındayız”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlara her alanda pozitif ayrımcılık yaptıklarını, özellikle cezaevlerinde kalan kadınlara temizlik ve kişisel bakım anlamında destek olarak yanlarında olmak istediklerini söyledi. Hacı Koç; “Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlamında birçok yenilikçi ve dayanışmayı arttıran hizmetimizi vatandaşlarımız için hayata geçirdik. Mor Yaşam projesi ile de cezaevinde kalan kadınlarımızın yanında olmak, onlara dışarıdan bir umut olmak istedik. Temizlik ve kişisel bakım malzemeleri ile sabun, bulaşık deterjanı, şampuan, diş macunu, havlu, plastik leğen vb. ürünleri onlara ulaştıracağız.  Gerekli izinler alınarak hayata geçirilen projemiz Türkiye’de bir ilk olma özelliği gösteriyor.” dedi.

Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan kadınların temel, zorunlu fiziki gereksinimlerini karşılamak amacıyla hayata geçirilen Mor Yaşam Projesi ile Ceza İnfaz Kurumunda annesiyle birlikte kalan çocukların ve çocuk cezaevinde kalan çocukların tespit edilerek ihtiyaçlarının karşılanması planlanmaktadır. Hijyen paketleri 3’er aylık periyotlarla Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğünde görevli iki kadın sosyolog tarafından kadınlara verilecektir.