Merhaba, belediyemizin birinci yılında gerçekleştirdiği hizmet ve projelerden oluşan bilgilendirme sunumunu indirmek için lütfen tıklayınız.
Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak, Dalaman, Datça, Kavaklıdere, Köyceğiz, Menteşe, Seydikemer, Ula ve Yatağan ilçelerinde, çevresel gürültü denetimleri kapsamında yetkili kurum olarak görev yapmaktayız.
Eğlence yerleri, işletmeler ve benzeri kaynaklardan kaynaklanan çevresel gürültüye ilişkin şikâyetlerinizi, 7 gün 24 saat boyunca hizmet veren 444 48 01 Çağrı Merkezimiz üzerinden bize iletebilirsiniz.
Gelen başvurular, ilgili birimlerimizce kayıt altına alınarak değerlendirilmekte ve gerekli denetimler yapılmaktadır.
Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde 57 araç,217 uzman personel, 35 adet ULV makinası, 11 adet özel ilaçlama ekipmanı (Mistblower) ile yılın 12 ayı ara vermeksizin ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.
Muğla’nın 13 ilçesi, 569 mahallesinde haşere ile mücadeleyi sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi ilaçlama yöntemlerinde son teknolojiyi ve bilimsel verileri kullanıyor. Ege ve Ankara Üniversitesi’nden çok değerli bilim insanlarının Muğla’da yaptıkları çalışmalarla sivrisinek türlerini ve yaşadıkları habitatların haritasını çıkartan Büyükşehir Belediyesi buna göre ilaçlama yapıyor.
Belediye-Üniversite İşbirliği ile 12 Farklı Tür Belirlendi
Türkiye’de üniversite, belediye işbirliği ile uluslararası biyosidal kongresinde en iyi sunum seçilen başarılı bir çalışmanın altına imza atan Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı çalışmalarla 2016 yılında 361 lavra örneğinden 352’sinin örnek teşhisi gerçekleştirildi ve toplam 12 farklı tür belirlendi. Belirlenen 12 farklı türden 2’sinin de bölge için yeni türler olduğu anlaşıldı. Bu çalışmaları kitap haline getiren Muğla Büyükşehir Belediyesi ‘Entegre Vektörle Mücadele Hizmeti’ ismiyle kitabı yayınladı ve belediye yayınlarına kazandırdı.
Haşere Mücadelesinde Vatandaşlara da Büyük Sorumluluk Düşüyor
Haşere ile ilgili bilgilendirme broşürleri hazırlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi, ekipleriyle ilçe ilçe, mahalle mahalle vatandaşları da bilgilendirerek yaşam alanlarında almaları gereken tedbirleri anlatıyor. Kültürel Mücadele kapsamında sivrisineklerin durgun sularda ürediği, karasineklerin ağzı açık çöp, gübre vb. organik atıklardan ürediği, bit-pire-kene türü parazitlerin ise dış parazit uygulamaları yapılmayan evcil hayvanlardan kaynaklandığı konusunda vatandaşları bilgilendiren Büyükşehir ekipleri olumlu geri dönüşler alıyor. Ayrıca ekipler gündüzleri güzergah ve programlara göre düzenli olarak alan taraması çalışmaları yapıyor. Üreme kaynağının bulunması, kaynağın ortadan kaldırılmasına yönelik fiziksel tedbirlerin alınması ve etkenlerin ergin hale gelerek çoğalmamaları için ilaç uygulaması da yapan ekipler bu çalışmalara destek unsuru olan araç üstü soğuk sisleme uygulamalarını ise gün batımıyla birlikte tüm bölgelerde sürdürüyor.