Büyükşehir’den Ata Sporu “Güreş” Eğitimi

21.08.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından Fethiye İlçesi Karaçulha Mahallesinde güreş eğitimleri verilmeye başlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı’nın Fethiye Karaçulha biriminde verilen güreş eğitimlerine 60 öğrenci kayıt yaptırdı. Uzman güreş antrenör Yüksel Topçu tarafından verilen eğitimler, 20’şer kişilik 3 grup halinde devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkan V. Ali İnan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Ata sporumuz güreşi gençlerimize öğretmek ve geleneklerimizi sürdürmek için çalışıyoruz. Her grup öğrencimiz haftanın 3 günü 2’ şer saat süreyle güreş eğitimlerine katılıyorlar. Antrenörümüz eşliğinde yapılan çalışmalarda temel güreş eğitimi, teknik, kondisyon, çeviklik ve beceri gibi ata sporumuzun incelikleri öğrencilerimize gösteriliyor.”