Meclis Canlı

Büyükşehir’den Arşiv Mevzuatı ve Standart Dosya Planı Eğitimi


22.04.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından “Arşiv Mevzuatı ve Standart Dosya Planı” konulu eğitim programı düzenlendi.



Menteşe Belediyesi Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi Nail Çakırhan salonunda düzenlenen “Arşiv Mevzuatı ve Standart Dosya Planı Eğitimi” Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü personeli Mehmet Torunlar ve Ahmet Akbayır’ın katkıları ile gerçekleşti. Gün boyu süren eğitime Büyükşehir Belediye, MUSKİ, Menteşe, Fethiye, Milas, Yatağan, Datça, Ortaca, Dalaman, Seydikemer ve Köyceğiz Belediyelerinden 191 personel katıldı. Temel arşivcilik bilgileri, birim ve kurum arşiv işlemleri, ayıklama ve imha işlemleri, arşiv malzemesinin tasnifi ve devlet arşivine devir işlemleri, dosyalama işlemleri ve standart dosya planı uygulaması konularında eğitim verildi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Ali Zağlı programa ilişkin yaptığı açıklamada “Büyükşehir Belediyemiz elinde bulunan arşiv malzemesi ve ileride arşiv malzemesi haline gelecek arşivlik malzemenin tespiti, herhangi bir sebeple kayba uğramaması, gerekli şartlar altında korunmalarının temini, muhafazasına lüzum görülmeyen malzemenin ayıklama ve imhasına ilişkin işlemleri personelimizin daha etkin bir şekilde yürütmesi amacıyla bu eğitim düzenlendi.” dedi.