Meclis Canlı

Büyükşehirden Anında Müdahale


27.01.2021


Muğla Büyükşehir Belediyesi İl genelinde yoğun yağışlarında yaşanan su baskınlarına anında müdahale etti. Muğla il genelinde en fazla yağış 94.2 kg. ile Menteşe ilçesine yaşandı. Ekipler Menteşe’nin kırsal bölgelerinde şiddetli yağış nedeniyle mahsur kalan vatandaşları kurtardı.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısını yaptığı yoğun yağış ve su baskınlarına karşı aldığı önlemler doğrultusunda il genelinde meydana gelen su baskınlarına anında müdahale etti. Son 24 saat içerisinde en fazla yağış Muğla’nın Menteşe ilçesine, en az yağış ise Fethiye ilçesine düştü.

 

Menteşe’ye 24 Saatte 94.3 Kg Yağış Düştü

Muğla il genelinde 24 saatte etkili olan şiddetli yağış can ve mal kaybına neden olmadı. Muğla’nın Menteşe ilçesine son 24 saatte 94.2, Milas ilçesine, 52.6, Ula ilçesine 49.7, Köyceğiz ilçesine 47.9, Kavaklıdere ilçesine 44.2, Yatağan ilçesine 38.2, Marmaris ilçesine 26.7, Ortaca ilçesine 21.3, Datça ilçesine 16.0, Dalaman ilçesine 9.8, Bodrum ilçesine kg yağış düştü. Büyükşehir ekipleri il genelinde 46 olaya müdahale etti.

 


Muhtarlardan Büyükşehire Teşekkür

Muğla İli Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hayrettin Akay “Bu yağmurlu günlerde Büyükşehir ekiplerimizle her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için 7/24 irtibat halindeyiz. Ekiplerin yaptığı dere temizliği, mazgal temizliği sayesinde şiddetli yağışlar sonrasında büyük bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Mahalle muhtarlarımızla sürekli görüşüyoruz. Muhtarlarımız büyükşehir ekiplerine özverili çalışmalarından dolayışı teşekkür ediyorlar” dedi.

 

Yeniköy (Merkez)Mahalle Muhtarı Bayram Güner “Büyükşehir ekipleri geçtiğimiz aylarda taliplerimiz doğrultusun derelerin bakımlarını gerçekleştirdi. Bu yağmurda olumsuz bir durumla karşılaşmadık. Büyükşehir ekipleriyle istediğimiz anda ulaşabiliyoruz.. Sıkıntılarımızı iletiyoruz. Onlarda anında müdahale ediyor. Şiddetli yağış yaşanmasına rağmen en küçük bir sıkıntı yaşamadık. Büyükşehir ekiplerine özverili çalışmalarından dolayı vatandaşlarım adına teşekkür ederim” dedi.

 

Ekipler 13 İlçede Teyakkuza Geçti

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ ekipleri sağanak yağış nedeniyle meydana gelen su baskınlarına anında müdahale ederek vatandaşların yağışlardan zarar görmesinin önüne geçti. Etkili olan sağanak yağış sonrasında Menteşe’de 2, Marmaris’te ise 1 konutta su baskını yaşandı. Menteşe’nin Çiftlik Mahallesinde prefabrik evin çatısı uçarken, Bayır mahallesinde 1 evin kazan dairesinde su baskını meydana geldi. Yatağan’ın Bozüyük Mahallesinde ağaç devrilmesi sonucu bir araç yolda kaldı. Muğla’nın Fethiye ilçesi İnlice Mahallesinde ise ahşap prefabrik ev fırtına dolayısıyla devrildi. Evde bulunun iki vatandaş itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.