Büyükşehir’den Amatör Spor Kulüplerine Yardım

22.08.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl amatör spor kulüplerine yapılan maddi yardım bu yılda devam edecek.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun 19 Ağustos 2016 Cuma günü yapılan 21. Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda spor kulüplerine yapılması düşünülen maddi destek Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkan V. Ali İnan tarafından açıklandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016-2017 Futbol Sezonunda BAL Liginde  yer alan kulüplere 60 Bin, Süper Amatör Kümede yer alan kulüplere 12 Bin, 1.Amatör Kümede yer alan kulüplere 10 Bin, 2.Amatör Kümede yer alan Kulüpler ile Alt yapı liglerinde takımı bulunan spor kulüplerine de 6 Bin maddi yardım yapılacak.  Toplantıda Spor Kulüpleri’ne gider karşılığı maddi yardımın duyurulmasının yanı sıra sporun sorunları, sezonun değerlendirmesi, yeni sezonla ilgili bilgilendirme ve programlar konuşuldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm, Gençlik ve Spor Dairesi Başkan V. Ali İnan, “Futbol branşında sağlıklı gençler yetişmesine katkıda bulunan spor kulüplerine katılacakları müsabakalarda zorunlu giderleri olan ulaşım, iaşe ve spor malzemeleri ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla bu yardımları yapmayı planladık” dedi.