Meclis Canlı

Büyükşehirden Alt Yapıya Dev Yatırım Müjdesi


21.09.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğünün alt yapı çalışmalarında kullanmak üzere Dünya Bankasından sağladığı 67 milyon 450 bin Euro’luk kredinin danışmanlık hizmeti imzaları atıldı.  

İlimizdeki alt yapı eksikliklerini gidermek için çalışmalarını sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, yeni yatırımların temelini atmak için finansal kaynak yaratıyor. Bu kapsamda MUSKİ Genel Müdürlüğünün İller Bankasından temin ettiği Dünya Bankası kredisinin danışmanlık ihalesi imzaları atıldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün makamında düzenlenen imza törenine Danışmanlık Firması Genel Müdürü Ali Canoğlu, CES Firma yetkilisi Korhan İlter, SU-YAPI’nın Yönetim Başkanı Özgür Özatay, Tuncer Özgürce, Murat Duru, İsmail Fidan, MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Genel Müdür Yardımcıları Ali Tekkaya ve Plan Proje Daire Başkanı Cem Yaşar Katıldı.

 2015’te Yapılan Başvuruyla 82 Milyon 950 bin Euro Kredi Sağlandı

Muğla’nın büyükşehir statüsüne geçmesinden sonra ilk olarak İl genelindeki alt yapı eksikliklerinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı. 5 Şubat 2015 tarihinde alt yapı yatırımlarında kullanılmak üzere Dünya Bankasına yapılan kredi başvurusu sonuçlandı. Anlaşma sağlanan 67 milyon 450 bin Euro’nun yanı sıra 2. Etap başvurusunu tamamlayan MUSKİ Genel Müdürlüğü, Dünya Bankasından 15 milyon 500 bin Euro daha kredi anlaşması sağlayıp bu kredinin de onaylandığı belirtildi. Toplam 82 milyon 950 bin Euro olan kredi anlaşmasında 5 yıl geri ödemesiz 25 yıl taksitler halinde geri ödeneceği belirtildi. MUSKİ Genel Müdürlüğünün aldığı ve Dünya Bankası tarafından kredibilitesi yüksek Belediyelere verilen yatırım kredisinin tamamı İlçelerdeki alt yapı ve arıtma tesislerinin yapımında kullanılacak.

Başkan Gürün; “Muğlamız hizmetin en iyisini hak ediyor.”

Doğal ve tarihi güzellikleri ile dünyanın ve Türkiye’nin en özel şehirlerinden biri olan Muğla’nın büyük alt yapı, kanalizasyon yatırımlarına ihtiyacı olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, dünya bankasından sağlanan krediler ile acil olanların hemen giderileceğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğlamız 13 bin 247 kilometrekare yüzölçümü, birbirinden değerli 13 ilçesi ile ülkemizin en özel şehirlerinden biri. Alt yapı ve kanalizasyon çalışmaları için büyük yatırımlara ihtiyacımız var. Dünya Bankası’ndan sağladığımız kredi ile Bodrum ilçesi Turgutreis Mahallesi 1. Etap atık su arıtma tesisi ve derin deniz deşarjı yapılması, Bodrum İlçesi kanalizasyon şebekesi hattı yapılması, Mevcut Atık su arıtma tesisilelerin revizyonu, Marmaris yeni atıksu arıtma tesisi yapımı, mevcut atıksu arıtma tesisi revizyonu ve derin deniz deşarjı yapılması, Fethiye ilçesi Hisarönü – Ovacık Mahallesi kanalizasyon şebeke yapılması, Fethiye ilçesi Hisarönü-Ovacık Mahallesi atıksu kollektör hattı yapılması çalışmalarında kullanılacak. Dünya Bankası’ndan sağladığımız ve sağlayacağımız kredilerle önümüzdeki dönemde Muğla modern bir alt yapı sistemine kavuşacak. Muğlamız her alanda hizmetin en iyisini hak ediyor.” dedi.