Meclis Canlı

Büyükşehir’den Akıllı Ulaşım Sistemi


04.08.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk ve yetki alanında bulunan sinyalize kavşaklardaki ışık sürelerini düzenleyerek trafik yükünü azaltmak üzere araç sayımları yapmaya başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, sinyalize kavşaklarda hızlı ve güvenli trafik akışını sağlamak, uygun yeşil ışık sürelerini belirleyerek zaman kaybı, çevresel kirlilik, yakıt tüketimi gibi olumsuzlukları gidermek için kavşaklarda kamera ile araç sayımlarına başladı. İlk olarak Menteşe İlçesi Sanayi Kavşağına yerleştirilen balıkgözü kamera sayesinde kavşaktan geçen araçlara hakim olunarak trafik akış yönü, araç sayıları, trafik akım hızları gibi kavşak tasarımında önemli noktalarda veriler alınacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Trafik düzenlemesi için büyük öneme sahip araç sayımlarına Menteşe İlçemizdeki Sanayi Kavşağına yerleştirdiğimiz kameralı sistem ile başladık. Araç sayma sistemi sayesinde görüntü web tabanlı olarak, herhangi bir yol kesitinden geçen araçların 7/24, her türlü hava koşulunda sayılabilmesi ve elde edilen sayım sonuçlarının istediğimiz bir merkeze kablolu/kablosuz olarak iletilmesi sağlanmış olacak. İlk olarak Menteşe Sanayi Kavşağında başlayan uygulamamız diğer  ilçelerimizdeki kavşaklarda da devam edecek.”