Meclis Canlı

Büyükşehirden akaryakıt tasarrufu sağlayacak yatırım


15.06.2022


Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yıllık en az 5 Milyon 109 Bin TL akaryakıt tasarrufu sağlayacak olan istasyonun açılışı yapıldı. Törende konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, istasyonun 2 yılda yatırım maliyetini çıkaracağını vurgularken her kuruşun hesabını yaptıklarını söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yıllık en az 5 Milyon 109 Bin TL tasarruf sağlayacak olan akaryakıt istasyonun açılış töreni yapıldı. Ula’nın Kızılağaç Mahallesinde hizmet veren istasyonun açılışına Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün yanı sıra, CHP yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, PM üyesi Gizem Sayar Özcan, CHP Milletvekilleri, CHP, Demokrat Parti ve DEVA Partisi İl Başkanları, İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, siyasi partilerin ilçe başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Başkan Gürün, “Yaptığımız Yatırımı İki Yılda Amorti Edeceğiz”

Törende konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, belediye bünyesinde halka hizmet veren araçların akaryakıtlarını artık bu tesisten alacağını belirtirken yıllık en az 5 Milyon 109 Bin TL tasarruf sağlayacaklarını vurguladı. Gürün, “Yakıt fiyatlarının ne zaman ne olacağı ve nereye kadar gideceği belli değil. Akaryakıta her gün yeni bir zam ve her alanda büyük fiyat artışlarla karşı karşıya kalıyoruz. Belediye olarak akaryakıt için ihale ile alım yapıyorduk. Bu yatırımla aradaki aracıyı kaldırıp tasarruf etmeyi amaçladık. 9 Milyon 787 Bin 837 TL’ye maliyetle tamamlanan tesisimizden yılda 5 Milyon 109 Bin TL tasarruf sağlayacağız ve olağanüstü bir şey olmazsa iki yılda yatırım miktarını karşılamış olacağız. Günümüz ekonomik koşulları nedeniyle çalkantılı bir süreç içindeyiz. Bu durum hizmetlerimizi ve döviz kaynaklı borçları olumsuz etkiliyor. Buna rağmen güçlü ekonomik yapımız ve sürdürülebilir ekonomik politikalarımız sayesinde ulusal ve uluslararası kredi kuruluşlarının güvendiği bir kurumuz. Koşullar ne kadar ağırlaşsa da çok çalışarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.


“Osman Başkan Muğla’lının Her Kuruşuna Sahip Çıkıyor”

Muğla Büyükşehir Belediyesinin tüm yatırımlarını detaylı olarak maliyetiyle vatandaşlara anlattığını vurgulayan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Vatandaşlarımızın her kuruşuna değer veren, şeffaf olarak yapılan tüm yatırımları maliyetleriyle açıklayan Büyükşehir Belediyemizin bu hassasiyeti herkese örnek olmalıdır” dedi. Torun ayrıca “Belediyecilikte temel konu vatandaşın memnuniyetidir. Belediyelerimiz hiçbir zaman şikayet etmeden sorunları çözüyor. Muğla Büyükşehir belediyemizin her ilçede birçok mahallede yatırımları sürüyor. Bu kadar ekonomik kriz var, nasıl oluyor da yatırımlar devam ediyor diye sorarsanız, verdiğiniz her kuruşun her verginin yerinde kullanılmasıyla oluyor. Akaryakıt tesisi 2 yılda kendini amorti edecek. Bu, vatandaşın vergisine kuruşu kuruşuna değer vermektir” diye konuştu.