Meclis Canlı

Büyükşehir’den 7/24 Cenaze Nakil Hizmeti


26.08.2020


Yaşamın her anında vatandaşların yanında olmaya devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi, yılın 365 günü, hafta sonu, resmi ve dini bayram günleri de dâhil olmak üzere kesintisiz olarak vatandaşlara cenaze nakil hizmeti veriyor.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılından bu yana 5 Bin 791 il içi, Bin 848 adet de il dışı olmak üzere toplam 7 Bin 639 cenaze nakli gerçekleştirdi.

 

Sosyal Belediyeciliğin gereği olarak doğumdan ölüme yaşamın her anında vatandaşın yanında olan Muğla Büyükşehir Belediyesi, cenaze hizmetleri ile de vatandaşların acısını hafifletiyor. Vatandaşların en acılı günlerinde evrak peşinde koşturmadan bir telefonla tek merkezden hizmet almalarını sağlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi, 444 48 01-6 telefon hattı aracılığıyla tüm vatandaşların cenaze nakil taleplerini değerlendiriyor.


 

Vatandaşlar tarafından büyük memnuniyet gören Cenaze Nakil Hizmetinde Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılından bu yana 5 Bin 791 il içi, Bin 848 adet de il dışı olmak üzere toplam 7 Bin 639 cenaze nakli gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından il dışına nakli gerçekleştirilen bin 848 cenazenin bin 107 adeti karayolu ile 741 adeti de havayolu ile yapıldı.

 

Her Araç 1 Seferde 4 Adet Cenaze Taşıyabiliyor

Araç filosunu vatandaşların ihtiyaçları göz önünde bulundurarak güçlendiren Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde 9 adet Cenaze Nakil Aracı bulunuyor. Araçlarda soğutmalı ve refakatçi bölmeleri bulunuyor. Her bir araç 1 seferde 4 adet cenazeyi taşıyabiliyor.


 

Cenaze Nakil Hizmeti İlçeler Arası ve İl Dışı Olarak Veriliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Cenaze Nakil Hizmetini ilçeler arası ve il dışı olarak veriyor. Belediye sınırları dışına yapılan cenaze nakillerinde Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararınca belirlenen gelir tarifesine göre kara yolu ile yapılan cenaze nakil hizmeti kilometrede 2 TL (tek yön), havayolu ile yapılan cenaze nakil hizmetleri ise 850 TL (Sızdırmaz Tabut ve Kargo) olarak ücretlendiriliyor. Belediye sınırları içerisinde ikamet eden kişileri ücretsiz il dışı cenaze nakillerinden faydalanma için ise cenaze yakınlarından muhtaç olduğuna dair dilekçe veya cenazenin kayıtlı olduğu mahalle muhtarlığından fakirlik belgesi alması gerekiyor.

 

Havayolu ile Türkiye’nin 46 İline Cenaze Nakli Gerçekleştiriliyor

Büyükşehir Belediyesi, Muğla’da vefat eden ancak başka illerde toprağa verilmesi istenen cenazeler için havayolu ile cenaze nakil hizmeti imkânı sunuyor. Uzak illerde toprağa verilecek cenazeler için büyük kolaylık sağlayan bu hizmetle vatandaşlar uçakla daha hızlı bir şekilde cenazelerini istedikleri şehre nakletme imkânı buluyor. Vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanan havayolu ile cenaze nakil hizmeti, anlaşmalı olunan Türk Havayolları (THY) ile gerçekleştiriliyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk Havayolları aracılığı ile Dalaman ve Milas-Bodrum Havalimanlarından Türkiye’nin 46 ile havayolu ile cenaze nakil hizmeti veriliyor.