Meclis Canlı

Büyükşehir’den 63 Araç ve 220 Personel İle Haşereye Karşı Etkin Mücadele


14.06.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele çalışmalarına yılın 12 ayı boyunca etkin bir şekilde devam ediyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren sivrisnek ve diğer haşerelerle mücadele ekipleri, halk sağlığına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında çevreyi ve ekolojik dengeyi koruma bilinci ile hareket ediyor. 13 ilçede sivrisineklerin üremesini engellemek için yapılan çalışmaların yanı sıra ekipler, larva mücadelesi, kültürel mücadele ve fiziksel mücadele çalışmalarını da etkin bir şekilde yapıyor ve çevreye ve diğer canlılara zarar vermeden ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, vatandaşların rahat bir yaz sezonu geçirebilmeleri için yıl boyunca etkin bir saha çalışması yaptıklarını ayrıca vatandaşlarla sürekli iletişim halinde olarak yapılan çalışmalar ve muhtemel sivrisinek üreme alanları hakkında bilgiler vererek farkındalık yaratmaya çalıştıklarını söyledi. Koç; “12 uzman, 220 personelimiz ve 63 araçla il genelinde yılın 12 ayı boyunca sivrisinek ve diğer haşerelerle etkin bir şekilde mücadele ediyor ve vatandaşlarımıza mücadele yöntemleri konusunda neler yapmaları gerektiği hakkında bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. 13 ilçemizde yetki ve sorumluluk alanımızda olan her noktada çevreye ve diğer canlılara zarar vermeden bilimsel yöntemler ışığında ilaçlama çalışmaları yapıyoruz. Sivrisinek ve diğer haşerelerle etkin mücadelemiz artarak devam edecek.” dedi.