Meclis Canlı

Büyükşehir’den 600 Kilometrelik Asfalt Çalışması


06.09.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların daha güvenli ve konforlu yollarda seyahat edebilmeleri için asfalt kaplama, yol bakım ve onarım çalışmaları kapsamında 2016 yılı içerisinde 517 kilometre sathi, 65 kilometre sıcak asfalt, 51 bin metrekare parke döşeme çalışması yaptı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, 2016 yılı asfalt kaplama programı dâhilinde, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunan Fethiye İlçesi Kargı- Çenger Mahallesi 6,5 kilometre Seydikemer İlçesi Boğalar- Seki Mahallesi 4 kilometre, Menteşe İlçesi Dokuzçam Mahallesi 4,4 kilometre, Şenyayla Mahallesi 2,5 kilometre, Kuzluk- Günlüce Mahallerinde 7.5 kilometre, Yörükoğlu Mahallesinde 7.3 kilometre,  Ortaca İlçesinde Akıncı- Güzelyurt Mahallesinde 8.6 kilometre,  Milas İlçesinde Kayadere Mahallesi 9.8 kilometre ve Çukur Mahallesinde 5.8 kilometre uzunluğunda bulunan yollarda sathi kaplamaları çalışmaları tamamlandı.



“517 kilometre sathi, 65 kilometre sıcak asfalt, 51 bin metrekare parke döşeme çalışması tamamlandı”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Hida Kılıç, vatandaşların daha güvenli ve konforlu yollarda seyahat edebilmeleri için Büyükşehir Belediyesi olarak 2016 yılında 900 kilometre yol yapımı için 100 milyon bütçe ayırdıklarını ve ekiplerin özverili çalışmaları kapsamında da bugüne kadar 517 kilometre sathi, 65 kilometre sıcak asfalt, 51 bin metrekare parke döşeme çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

Fen İşleri Dairesi Başkanı Hida Kılıç; “Muğla’nın birçok noktasında asfalt kaplama, yol bakım ve onarım çalışmaları yapıyoruz. Muğla’ya yakışan güvenli ve konforlu yollar için ekiplerimiz mesai saati gözetmeden çalışmalarına devam ediyor” dedi.