Büyükşehir’den 5 bin Kişiye Yangın Eğitimi

10.07.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, oluşabilecek yangınlara ilk müdahale amacıyla il genelinde kırsal mahallelerde vatandaşlara yangın eğitimleri veriyor.

Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan ve kırsal mahallelerde düzenlenen yangın eğitimlerine çok sayıda vatandaş katılıyor.  İtfaiye ekipleri tarafından köy meydanlarında düzenlenen eğitimlerde, vatandaşlara yangın ve diğer acil durumların nedenleri, etkenleri, yangınları önleyici tedbirler ve yangın anında söndürme usulleri konularında bilgiler veriliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ; “Muğla genelinde bugüne kadar 203 kırsal mahallede 5 bin 143 kişiye yerinde uygulamalı yangın eğitimi verildi. Vatandaşların yangın ve diğer afet, acil durumlara ilk müdahaleyi doğru bir şekilde yaparak oluşabilecek can ve mal kaybının en aza indirilmesi hedefleniyor. Eğitimler diğer mahallelerde de belli periyodik aralıklarla düzenlenmeye devam edecek.” ifadeleri yer aldı.