Meclis Canlı

Büyükşehir’den 23 Nisan’a Yakışan Kutlama


24.04.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Çocuk Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’de Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.  Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyo-Kültürel alanda düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılan çocuklar geleneksel oyunların yanı sıra maket ve resim atölyeleri,  yüz boyama, sahne gösterileri, sokak oyunları gibi birçok farklı ve eğlenceli oyunla oynama fırsatı bulan çocuklar çeşitli hediyeler de aldılar. Ayrıca alanda Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ve sağlık ekiplerinin araçlarını inceleme, çocuklar için özel hazırlanan itfaiye erlerinin kıyafetlerini giyme, sağlık ekiplerinin ekipmanlarını öğrenme fırsatı buldular.

23 Nisan Çocuk Şenliği alanını şenliğin başlayacağı saatten çok önce dolduran ve bütün gün çocuklarıyla alanda doyasıya eğlenen vatandaşlar, 23 Nisan Çocuk Şenliği’ni düzenleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletirken, böyle etkinliklerle sağlanan birlikteliğin önemini belirttiler.

Muğla’da coşku ve neşe ile kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün egemenliğin kayıtsız şartsız millete verildiği TBMM’nin 99. yaşını ve Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan’ı büyük bir mutluluk ve coşkuyla birlik ve beraberlik içerisinde kutladıklarını söyledi. Başkan Gürün; “Kurtuluş Savaşı’nda Kuvayi Milliye ruhuyla Anadolu’nun tüm şehirlerinden gelen temsilcilerle kurulan egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin 99.yaşını ve Ata’mızın tüm dünya çocuklarına armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı coşkuyla kutluyoruz. Geleceğimiz çocuklarımız fikri, vicdanı, irfanı hür nesiller olarak yetişecek, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkaracak. Bu duygu ve düşüncelerle sevgi, barış ve umut dolu bir dünyada çocuklarımız mutlu, 23 Nisan kutlu olsun.” Dedi.

Kutlamalar kapsamında Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuarının da bir gösterisi sergilendi. Muğla’nın Minik Adımları adlı gösteride konservatuarın minik öğrencilerinin sergilerdiği yöresel halk oyunları, dans, bale gösterileri katılımcıların büyük beğenisini kazandı. Program sonunda başkan Dr. Osman Gürün konservatuar öğretmenlerine günün hatırası olarak çiçek takdim etti.