Meclis Canlı

Büyükşehir’den 23 Nisan’a Yakışan Kutlama


24.04.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Çocuk Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’de Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.  Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyo-Kültürel alanda düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılan çocuklar geleneksel oyunların yanı sıra tekne yarışması, deneyler, maket ve resim atölyeleri,  yüz boyama, uçurtma gibi birçok farklı ve eğlenceli oyunla oynama fırsatı buldular. Ayrıca alanda Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ve sağlık ekiplerinin araçlarını inceleme, çocuklar için özel hazırlanan itfaiye erlerinin kıyafetlerini giyme, sağlık ekiplerinin ekipmanlarını öğrenme fırsatı buldular.

Sosyo-Kültürel Alanda yapılan kutlamalara Güldüy Güldüy Show ekibi de katıldı. Kısa bir gösteri yapan çocuk oyuncular, alanda bulunanları çekimleri Muğla’da yapılan filmlerini izlemeye davet etti. Büyük ilgi gören çocuk oyuncular ve filmin yönetmeni Tuğçe Soysop’a Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün çiçek takdim etti.

23 Nisan Çocuk Şenliği alanını şenliğin başlayacağı saatten çok önce dolduran ve bütün gün çocuklarıyla alanda doyasıya eğlenen vatandaşlar, 23 Nisan Çocuk Şenliği’ni düzenleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletirken, böyle etkinliklerle sağlanan birlikteliğin önemini belirttiler.

23 Nisan’ın Türk Milleti için önemine değinen Başkan Gürün, 23 Nisan 1920 tarihinin Türk Milleti’nin hür iradesi ile temsil edildiği, ulusal egemenliğimizin sembolü TBMM’nin açılış tarihi olduğunu belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün konuşmasında “23 Nisan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün dünya çocuklarına armağan ettiği ve dünyada çocuklara armağan edilen tek bayramdır. Büyükşehir Belediyesi olarak bayramın coşkusunu tüm çocuklarımızla paylaşabilmek, aynı duygu ve heyecanı yaşayabilmek için çocuk şenliğimizi düzenledik. Bizimle bu alanda coşkuya ortak olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.