Meclis Canlı

Büyükşehir’den 2. Uluslararası Zurna Festivali


01.09.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından  düzenlenen “2. Uluslararası  Zurna  Festivali”  06-07-08 Eylül  2016  tarihlerinde yapılacak.

 Festivale  yurt içinden  11  yurtdışından  6  sanatçı katılacak. Yurtiçinden katılacak  solistler Muğla, Aydın, Manisa, Erzurum, Kırklareli, Lüleburgaz, Trabzon,  Gaziantep,  Kırşehir,  Artvin’den  ve  yurtdışından gelecek  solistler ise  Azerbaycan, Bulgaristan,  Yunanistan ve Ermenistan, Fransa ve İngiltere’den katılacak. Festivalin  Onur Konuğu Türk Halk Müziğinin çok önemli bir hocası ve Bağlama Üstadı Arif Sağ olacak. Üç gün sürecek festivalin ilk günü 6 Eylül Salı günü Prof.Dr. Şadan Gökovalı Açık hava tiyatrosunda saat 20:30’da, İkinci gün 7 Eylül Çarşamba günü Fethiye Beş Kaza Meydanında saat 21:00 de ve festivalin kapanışı da 8 Eylül Perşembe günü Prof.Dr. Şadan Gökovalı Açık hava tiyatrosunda yapılacak. Festivalin sunumunu TRT İzmir Radyosu spikeri MuratCan Canbay tarafından yapılacak.

 Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği  2.Uluslararası  Zurna Festivali’nin  Sanat Danışmanları Ertan Tekin ve Halil Çokyürekli, Genel Sanat Yönetmenliğini  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi  öğretim üyesi  Yrd. Doç. Dr. Ercan Kılkıl  yapacak.  Yrd. Doç. Dr. Ercan Kılkıl “Festivalin gerçekleşmesi için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün’ün bu önemli kültürü tanıtmak adına bizlere gösterdiği  maddi manevi destek için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali Zağlı konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Düzenlenen bu festivalde Türkiye’de, bütün  Kafkasya’da ve Balkanların tamamında kullanılan zurna çeşitleri yer alacak. Festivalimize katılan zurna üstatlarımıza ise profesyonel bir orkestra eşlik edecek. 06-07-08 Eylül 2016 tarihleri  tüm konuklar  için tam bir müzik şöleni olacak” dedi.

 Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün düzenlenen festival ile ilgili olarak şunları söyledi: “Halk kültürümüzün en önemli değerlerinden  birisi olan zurna kültürünün yaşatılması ve gençlerimize bu enstrümanı sevdirmek için önemli bir etkinlik olacak. Ayrıca bu işe gönül vermiş ustalarımıza da hak ettikleri saygıyı göstermek için de bir fırsat olacak. Emeği geçen ve katılacak olanlara şimdiden teşekkür ediyorum.”

6 Eylül’de başlayıp 8 Eylül’de sona erecek festivale katılacak isimler şöyle; solistler, HALİL  ÇOKYÜREKLİ – Manisa, ERTAN  TEKİN – Erzurum, TİBET  VAR – Aydın, NACİ  PERİ – Kırklareli, ÖMER  PARLAK – Trabzon, TEVFİK KARALAR – Gaziantep,  HASAN ÇAKAN – Lüleburgaz, VELİ AKAY – Muğla, MESUT KÜLAHLI – Muğla, METİN  ÖGE – Kırşehir, ÖMER ALTUNTAŞ – Artvin, VARDAN HOVANISSIAN  - Ermenistan, CHRISTOS  KARAKOSTAS  - Yunanistan, SAMİR KURTOV – Bulgaristan, SHIRZAD  FATALIYEV  - Azerbaycan, HUSSEIN ZAHAWY – İngiltere (Erbil), ELEONORE FOURNIAU – Fransa, ORKESTRA: ERCAN  KILKIL – (Bağlama Ailesi, Kopuz), ŞEYHMUS FİDAN  - ( Klasik Gitar), ONUR KAMER – ( Bas Gitar, Perdesiz Bas Gitar), ÖZCAN GÖK – ( Asma Davul, Bendir ), HÜSEYİN ÖZDOĞAN – ( Asma Davul, Bendir, Cajon, Djembe ), CEMAL ÖZKIZILTAŞ – ( Asma Davul, Bendir, Darbuka, Koltuk Davulu),BARIŞ CEM SONGUR – ( Asma Davul, Conga, Bendir, Tef )