Meclis Canlı

Büyükşehirde yatırım toplantısı


07.06.2018

Önemli hibe ve kredi kuruluşlarından olan İller Bankası ve Dünya Bankasının Türkiye yetkilileri İl genelinde büyük yatırımları hayata geçiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü makamında ziyaret etti.

Önemli hibe ve kredi kuruluşlarından olan İller Bankası ve Dünya Bankası yetkilileri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü makamında ziyaret ederek görüş alış verişinde bulundular. Ziyarette Muğla’nın özellikle büyük bir alt yapı yatırımına ihtiyaç duyulduğu belirtilirken bu eksikliklerin giderilmesi için Muğla büyükşehir Belediyesinin hazırladığı büyük projeler konuşuldu.  

Dünya ve İller Bankası yetkililerine ziyaretleri için teşekkür eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün eşsiz doğası, birbirinden değerli 13 ilçesi ile Muğla’nın dünya ve Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu söyledi ve yaşadıkları, hizmet ettikleri şehre kredi ve desteklerle daha fazla proje kazandıracaklarını belirtti.  

Ziyarette İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Emrah Baydemir, Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Nejla Akça, Dünya Bankası Sürdürülebilir Şehirler Proje yetkilileri Soraya Goga, Joanna Masic ve John Diuscou katıldı. Dünya Bankası ve İller Bankasından gelen kafile Başkan Gürün’ün ziyaretinin ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Nayir, MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen ve MUSKİ Genel Müdürlüğü yetkililerinde katıldığı Muğla’nın alt yapı sorunları, kredi kapsamında yapılacak işler ve Muğla’nın gelecek yatırımlarıyla ilgili konuların görüşüldüğü toplantı da bir araya geldiler.

2018 YILI İÇERİSİNDE BÜYÜK YATIRIMLARIN STARTI VERİLECEK

“Sürdürülebilir Şehirler Projesi” kapsamında daha önce Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ile Dünya Bankası arasında yaklaşık 460 Milyon TL değerinde bir kredi anlaşması imzalanırken sağlanan kredi ile tamamlanan projelerin yanı sıra Bodrum, Milas, Marmaris, Kavaklıdere, Seydikemer ve Fethiye İlçelerinde alt yapı projeleri devam ediyor.

2018 yılı yaz ayının sonunda Turgutreis Mahallesi AAT ve deniz deşarjı yapımı, Marmaris’e yeni AAT yapımı ve mevcut AAT'nin rehabilitasyonu ve yeni deşarj hattının yapımı, Fethiye ilçesi mevcut kanalizasyon şebeke rehabilitasyonu, Milas-Ören Bölgesi Kanalizasyon Şebeke ve Atıksu Arıtma Tesisinin yapımı, Gündoğan Atıksu Arıtma Tesisleri yapılması başta olmak üzere il genelinde büyük alt yapı projelerinin startının verileceği açıklandı.

246  MİLYON ALT YAPI YATIRIMI YAPILDI

Büyükşehir yasasının yürürlüğe girdiği günden bu yana 931 Milyon TL yatırım yaptıklarının altını çizen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bunların 246 Milyon TL’sinin alt yapı yatırımı olduğunu söyledi. Başkan Osman Gürün, “İlimizin çok büyük alt yapı eksiklikleri bulunuyor. Bunların bir anda ortadan kaldırılması imkânsız. Ancak göreve geldiğimiz günden bu yana İlimizin görmediği büyüklükte yatırımlar yaptık. Düğüm olmuş bir bağı teker teker açıyoruz ve şehrimizin eksikliklerine müdahale ediyoruz. İlimizin gelişimine ve değişimine yoğun mesai harcıyoruz. Ülkemizin dünyaya açılan en önemli şehirlerinden biri olan Muğla’mız da gerek yaptığımız gerek yapacağımız yatırımlarla örnek bir kent oluşturuyoruz. Bunları yaparken tüm kredi ve hibe kuruluşlarına müracaat ederek yatırımların artması ve vatandaşların hizmetine sunulması hususunda yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu sene içerisinde farklı İlçelerde başlatacağımız büyük yatırımlarla şehrimizin daha modern ve yaşanabilir olma özelliğini arttıracağız” diye konuştu.