Büyükşehir’de Öğrencilere Yangın Eğitimi

11.04.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi İl genelinde 34 bin 478 öğrenci ve kurum personeline yangın tatbikatı ve yangında neler yapılacağına dair eğitim verdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelindeki kurum ve kuruluşlarda yangın tatbikatı ve eğitim çalışması yapıldı. 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem haftası nedeniyle verilen eğitimlerden İl genelinde 135 kurum ve kuruluştan 34.478 öğrenci ve kurum personeli yararlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimlerde öğrencilere; yangın anında ihbarın nasıl verileceği, yangın esnasında neler yapmaları gerektiği, yangına ilk müdahale ve yangın söndürme teknikleri ile deprem anında neler yapmaları gerektiği konularında uygulamalı olarak bilgilendirildi.

Öğrencilere aynı zamanda, itfaiyenin görev ve sorumlulukları, itfaiyecinin kullandığı araç, ekipman ve malzemeler hakkında bilgiler de verildi.