Meclis Canlı

Büyükşehir’de Ekonomi Konuşuldu


11.04.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ekonomist Dergisi Editörü Talat Yeşiloğlu’nu Muğla’da vatandaşlarla buluşturdu.



Ekonomist Dergisi Editörü Talat Yeşiloğlu Yeni Nesil Girişimcilik konulu söyleşi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Türkiye ekonomisi, büyüme hızı, turizmde yaşanan sıkıntıların ekonomiye etkisi, yeni nesil girişimcilik ve Avrupadaki örnekleri gibi konuların konuşulduğu söyleşiye Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Türkiye’nin ekonomik verileri, dünya ekonomileri arasındaki yeri, büyüme hızı, ithalat ve ihracat rakamları gibi birçok konunun her vatandaşı ilgilendirdiğini, ekonomi konusunda gerek yazıları, gerekse birikimi ile değerli bir yazarı Muğla’da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.



“Türkiye’nin Ekonomide Yeni Bir Çıkışa İhtiyacı Var”

Ekonomist Editörü Talat Yeşiloğlu, Yeni Nesil Girişimcilik söyleşisinde Türkiye’nin 2008’den bu yana büyüme rakamlarını yakalayamadığını, dünyada teknolojinin ve girişimciliğin sürekli değiştiğini büyük pazarlarda ekonominin yönünü yazılım şirketlerinin belirlediğini söyledi. Talat Yeşiloğlu; “Yeni nesil girişimcilik teknoloji sayesinde artık çok farklı ve hızlı gelişiyor. Dünyada 206 ülke var ve çok hızlı tüketiyoruz. Yurt dışındaki firmalar ürünleriyle Türkiye’ye hitap etmek için farklı stratejiler geliştiriyorlar. Ekonomiye yön veren bu firmalar temel bilimlerle, eğitim sayesinde kendilerini geliştiriyorlar. Örneğin Amerika’da ekonominin yüzde 75’ini yeni kurulan teknoloji şirketleri belirliyor. Silikon vadisi dediğimiz olguda Amerika, Çin, Hindistan, Güney Koreli firmalar yazılım ürünü satabilmek için mücadele ediyorlar.” dedi.  Türkiye’nin ekonomide yeni bir çıkışa ihtiyacı olduğunu söyleyen Talat Yeşiloğlu ayrıca kadınların iş gücüne katılmasının ekonomik açıdan çok önemli olduğunu söyledi.