Meclis Canlı

Büyükşehir’de Eğitim Programları Devam Ediyor


07.09.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kaliteli hizmet için düzenlenen eğitim programları kapsamında bünyesinde görev yapmakta olan personele yönelik “Orman Yangınlarına  Müdahale” konulu eğitim programı düzenlendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen teorik eğitim sonrasında Kızılağaç Mevkiinde uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitime 15 personel katıldı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nün katkıları ile düzenlenen eğitimde, orman yangınlarının çıkış sebepleri, yangınların seyrini etkileyen faktörler, yangına müdahale öncesinde yapılması gerekenler ve ilk müdahale konuları hakkında bilgiler verildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden konu hakkında bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada “Büyükşehir Belediyemiz, orman yangınlarında iş makinası ile görev alacak iş makinası operatörü, treyler sürücüsü olarak çalışan personelimiz ile birlikte Orman Yangınlarıyla Mücadele teşkilatı ile birlikte  orman yangını riskinin arttığı bu günlerde olası büyük bir yangında nasıl organize olunması ve önleyici tedbirlerin nasıl alınması gerektiği ile ilgili uygulamalı bir eğitim gerçekleştirdik. Yapılan eğitim programlarıyla daha hızlı ve kaliteli hizmeti hedefliyoruz” ifadeleri yer aldı.