Meclis Canlı

Büyükşehir’de Aday Memurlar Yemin Etti


16.03.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde aday memurlar yemin ederek asli devlet memurluğuna başladılar.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katıldığı yemin töreni ile E-KPSS sonucuna göre memur kadrosuna ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Özel Yarışma Sınavı sonucuna göre de mali hizmetler uzman yardımcılığı kadrosuna atanan memurlar yemin ederek asli devlet memurluğu görevine başladılar.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde aday memurlar olarak ataması yapılan personel 10 günlük Temel Eğitim, 1 aylık Hazırlayıcı Eğitim ve 82 günlük Staj programı başarıyla tamamladılar. Eğitim programları sonrasında Asli Devlet Memurluğuna Atananların Yemin Merasimi Yönetmeliğine göre usulüne uygun yemin ettirilen personel asli memur olarak görevine başladı.

“Belediyelerin Varlık Sebebi Vatandaşa Hizmet Etmektir”

Memurların yemin töreninde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla’da büyük bir aile olduklarını, belediyelerin varlık sebebinin vatandaşa hizmet etmek olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla’nın 13 ilçesine, 566 mahallesine hizmet eden büyük bir aileyiz. Belediye diğer kurumlardan biraz daha farklı olarak mesai saati olmayan, günün 24 saati vatandaşın huzuru, mutluluğu, güvenliği için çalışan bir kurum. Belediyelerin varlık sebebi vatandaşa hizmet etmek. Farklı alanlarda vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını, beklentilerine cevap veriyoruz. Sevgi, hoşgörü ve güleryüzle hizmet üretirken yapamadığımız bir hizmeti nedenleri ile vatandaşımıza anlatabilmeli, sabırla onu dinlemeli, onların teşekkür ederim diyerek yanımızdan ayrılmasını sağlayabilmeliyiz. Sizler yemin ederek devlet memuru statüsünde görevinize bugünden itibaren başladınız. Yemininize harfiyen uyacağınıza, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında Muğla’mıza ve ülkenize hizmet edeceğinize inanıyor, görevlerinizde başarılar diliyorum.” dedi.