Meclis Canlı

Büyükşehir Zabıtasından Fahiş Fiyat ve Etiket Denetimi


11.08.2020


Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, COVID-19 salgınıyla birlikte marketlerde oluşabilecek fahiş fiyatlara karşı denetimler gerçekleştiriyor.

 

Çin’de başlayan ve Dünya’ya yayılan koronavirüs (COVID-19) salgını Türkiye’de de etkisini gösterirken, Muğla Büyükşehir Belediyesi de il genelindeki önlemlerini arttırmaya devam ediyor. Bu kapsamda COVID-19 salgınına karşı alınan önlemler çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kendi sorumluluk sahasındaki marketlerde denetimlerini sürdürüyor.


 

Zabıta ekipleri marketlerde rafları dolaşıp etiketleri inceleyerek fahiş fiyat artışı, gramaj eksikliği, etiket denetimi yapıyor. Özellikle temizlik malzemeleri, kolonya, maske vb. ürünlerde fiyat artışlarının önüne geçmek için denetimlerini sıklaştıran Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, reyon fiyatı ile kasa fiyatı kontrolleri yaparak güncel fiyatları kayıt altına alıyor.

 

Marketlerde gerçekleştirdiği denetimler ile vatandaşların mağduriyetinin de önüne geçen Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, marketlerin vatandaşlara ürünlerini fahiş fiyattan satarak vatandaş üzerinden haksız kazanç elde etmemesi için ürünün yer aldığı reyonda fiyat etiketinin olup olmadığını denetliyor. Ayrıca Zabıta ekipleri tarafından daha önce yapılan denetimlerde tutulan kayıtlar ile fiyatlar karşılaştırılarak fahiş fiyat artışı tespit edilen işletmelere yasal işlem başlatılmak üzere evrakları Ticaret İl Müdürlüğü’ne sevk ediliyor. Zabıta ekipleri denetimler sırasında sık sık vatandaşlar ve işletme yetkililerine COVID-19 tedbirleri kapsamında uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirmeler yapılıyor.