Meclis Canlı

Büyükşehir Zabıtası Vatandaşları Bilgilendirdi


22.03.2017



Muğla Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, tüketicilerin; ekonomik çıkarlarını korumak amacı ile 15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası kapsamında il genelinde vatandaşlara ve öğrencilere Tüketici Haklarımızı Biliyor muyuz ? başlıklı kitapçık dağıtarak bilgilendirdi.

Tüketiciyi Koruma Haftası kapsamında İl genelinde Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 okul ve yaklaşık 4000 öğrenciye fiyat etiketi, son kullanma tarihinin önemi ve tüketicilerin ekonomik çıkarlarını korumak ve zararlarını tazmin etmek amacı ile belediyemize veya diğer yetkili kurum ve kuruluşlara nasıl müracaat edecekleri hakkında seminerler düzenlendi. Zabıta ekipleri tarafından vatandaşların çok zaman geçirdiği meydanlar ile alışveriş merkezlerine stantlar kurularak tüketici hakları konusunda ayıplı mal, hizmet sektörü, garanti şartları, satış sonrası hizmetler, kapıdan satışlar, mesafeli sözleşmeler (satışlar), kredi kartları, bankacılık hizmetleri, iletişim hizmetleri, fiyat etiketi, tarife listesi ve benzeri konularda tüketici hakları konusunda bilgilendirmeler yapıldı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada;” vatandaşlarımız gıdadan kozmetiğe, kıyafetten, ev eşyasına kadar bir çok ihtiyacını alışveriş merkezlerine giderek yada internet üzerinden alışveriş yaparak gidermektedir. Alışveriş metotlarının değişmesiyle vatandaşlarımızın bilinçli tüketiciler haline gelmesi için tüketici haklarını bilmesi gerekmektedir. Özellikle vatandaşlarımızın iyi niyetini kötüye kullanarak farklı yöntemler ile tüketicileri yanıltan, gerek sanal ortamda gerekse yüz yüze piyasa değerinin çok altında ürünleri pazarlamaya çalışan kesimlere karşı yasal haklarımızın bilinmesi çok önemli. “ ifadeleri kullanıldı.