Meclis Canlı

Büyükşehir Zabıtası Vatandaşları Bilgilendirdi


28.03.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, 15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası’nda il genelinde vatandaşları tüketici hakları konusunda bilgilendirdi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından il genelinde okullar, alışveriş merkezleri ve pazar yerlerinde vatandaşları tüketici hakları ve alışverişte karşılaştıkları sorunlarda nereye başvuru yapacakları konusunda bilgilendirdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Tüketici Haklarımızı Biliyor Muyuz’ bilgilendirme kitapçıkları Zabıta ekipleri tarafından vatandaşlara dağıtıldı. Ayrıca tüketici hakları konusunda öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlendi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Şevket Gülen, vatandaşların bilinçli tüketiciler haline gelmesi için bu tarz bilgilendirme ve farkındalık yaratan çalışmalar yapmaya devam edeceklerini söyledi. Gülen; “Vatandaşlarımız gıdadan kozmetiğe, kıyafetten ev eşyasına kadar birçok ihtiyacını alışveriş merkezlerine giderek ya da internet üzerinden alışveriş yaparak gideriyor. Alışveriş metotlarının değişmesiyle vatandaşlarımızın bilinçli tüketiciler haline gelmesi için tüketici haklarını bilmesi gerekiyor. Zabıta Dairesi Başkanlığı olarak vatandaşlarımızın alışveriş ihtiyaçlarını karşılarken kanunen haklarını bilmesi, karşılaştıkları sorunlar karşısında nereye başvuracaklarını bilmeleri kısacası bilinçli tüketiciler haline gelmeleri için bir çok önemli konuyu içinde barındıran ‘Tüketici Haklarımızı Biliyor Muyuz’ isimli bir kitapçık hazırladık ve İl genelinde alışveriş merkezleri ile pazar yerleri gibi bir çok alanda vatandaşlarımıza bu kitapçığın dağıtımını gerçekleştirdik. Bu tarz farkındalık yaratan çalışmalar yapmaya ve projeler üretmeye devam edeceğiz.” dedi.