Büyükşehir Zabıtası Pazarcı Esnafını Bilgilendirdi

11.02.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, 5957 Sayılı Hal Yasası ve Pazar Yeri Yönetmeliğiyle ilgili Ortaca İlçesinde pazarcı esnafını bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Şevket Gülen, Ortaca İlçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüsamettin Karaşahin’i ziyaret ederek pazarcı esnaf temsilcileri ile bir araya geldi. Pazarcı esnafının yaşadığı sorunları dinleyerek, yaşanan sorunların aşılabilmesi için yasa ve yönetmelikler konusunda bilgilendirme yapan Gülen, “5957 Sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun” ile Pazar Yeri Yönetmeliğiyle üretici, tüketici ve meslek mensuplarının haklarının korunduğunu, bu konuda yetki dahilinde denetimlerin devam ettiğini söyledi. Gülen; “Amacımız, üreticiyi, çiftçiyi ve ürünü korumak; haksız rekabetin ve kayıt dışı ticaretin önüne geçmek. Hizmete sunulan mobil denetim araçlarında, internet bağlantısı, bilgisayar gibi donanımlar mevcut olduğundan yol üzerinde yapılan kontroller kısa sürede tamamlanabiliyor. İlerleyen zamanlarda mobil denetim araç sayısını ve denetim personeli sayısını artırmayı düşünüyoruz. Denetimler, bölgemizdeki üretim sezonlarına ve ürünlerin nakliyesini yapan araçların hareket saatlerine bağlı olarak değişik yer ve zamanlarda devam ederek üretici, tüketici ve meslek mensuplarının hak ve menfaatlerinin korunması sağlanacak.” dedi.